Cele mai citite
 


Prof. dr.Monica Pop: Nu trebuie să privim direct la soare
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de urgenţe Oftalmologice atrage atenţia asupra faptului că nu trebuie să privim sub nici o formă direct la soare.

"Uitându-ne direct la soare se întâmplă un fenomen identic cu aplicarea laserului, se ard vasele de sânge de pe retină şi persoana respectivă poate să îşi piardă vederea" a explicat miercuri pentru AGERPRES specialistul oftalmolog.
Privitor la ochelarii de soare dr. Monica Pop recomandă să nu folosim ochelari de soare de culoare închisă.
Persoanele care ar trebui să poarte ochelari de soare sunt cele care nu suportă lumina puternică, care suferă de fotofobie, iar copiii nu ar trebui în niciun caz să poarte ochelari de soare spune medicul.
Aceasta a explicat că atunci când cineva poartă ochelari de soare de culoare foarte închisă când îi dă jos, ochiul face un efort să se adapteze, şi în plus se fac riduri.
Pentru cei care-i supără lumina puternică medicul recomandă ochelari cu dioptrii, cele mai indicate sunt lentilele heliomat.
În aceast perioadă călduroasă două sunt problemele cu care ne confruntăm, excesul de căldură care este un factor favorizant microbian, şi radiaţiile solare care sunt un pericol serios pentru sfera oculară şi nu numai a evidenţiat prof. dr. Monica Pop./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Monica Pop: Oamenii nu trebuie să se uite la soare fără ochelari speciali pentru eclipsă Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, prof. dr. Monica Pop, a avertizat, marţi, că este foarte riscant ca oamenii să privească la soare, în timpul eclipsei, cu ochelari de soare sau cioburi înnegrite.
Dr. Monica Pop: Populaţia nu trebuie să privească direct către Soare în timpul eclipsei Cei care urmăresc vineri eclipsa parţială nu trebuie să privească direct către Soare, a atenţionat managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, Monica Pop, într-un comunicat de presă AGERPRES.
Privitul direct la soare este foarte dăunător Privitul direct la soare fără ochelari poate să dea arsuri retiniene care sunt ireversibile, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice.
Aproape 230 de solicitări la serviciul de ambulanţă Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a înregistrat, vineri, de la ora 8,00 şi până la ora 12,30, aproape 230 de solicitări, dintre acestea aproximativ 127 fiind urgenţe, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul ambulanţei.
Monica Pop: În perioadele cu vânt este necesară purtarea de ochelari Managerul general al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, prof. dr. Monica Pop, a declarat că în perioadele cu vânt este necesară protecţia ochilor cu ochelari de orice tip, deoarece vântul vehiculează particule diferite (sticlă, metal, lemn, nisip, piatră, hârtie, plastic etc) care...
UPDATE Şefa Spitalului de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Monica Pop, acuzată de conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării medicului Monica Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, pentru conflict de interese în materie penală.