Cele mai citite
 


Specialişti din Marea Britanie, în vizită la IGSU în scopul încheierii unui acord de parteneriat
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie a United Kingdom Rescue Organisation efectuează o vizită în România, în perioada 12-15 iulie, în vederea încheierii unui acord de parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în scopul reglementării cadrului legal de organizare şi desfăşurare a unor sesiuni de pregătire în domeniul descarcerării.
Potrivit unui comunicat la IGSU transmis, miercuri, AGERPRES, agenda vizitei specialiştilor din Marea Britanie cuprinde întâlniri cu inspectorul general al IGSU, colonelul Marcel-Sorin Lucaciu, şi cu subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
De asemenea, specialiştii străini vor efectua, joi, o deplasare la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti, pentru a evalua posibilităţile logistice de susţinere a unui curs de descarcerare pentru personalul structurilor subordonate IGSU.
United Kingdom Rescue Organisation (UKRO) este o organizaţie internaţională înfiinţată, în anul 2002, în scopul identificării şi schimbului de bune practici în domeniul strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere, realizării de programe educaţionale pilot pentru grupuri ţintă şi susţinerii de sesiuni de pregătire practică în domeniul descarcerării.
Colaborarea IGSU cu UKRO a început în anul 2008, când Serviciul de Pompieri din Manchester - Marea Britanie a donat materiale de descarcerare Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj, cu acest prilej fiind organizată şi o sesiune de pregătire a pompierilor englezi şi români pentru aprofundarea tehnicilor de descarcerare utilizate pentru salvarea victimelor rezultate în urma accidentelor de circulaţie. AGERPRES/(AS - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Avem dotare compatibilă cu foarte multe din ţările europene Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, miercuri, la Ploieşti, că dotarea echipajelor de prim ajutor din România este 'compatibilă' cu cea existentă în multe ţări europene, pe segmentul de logistică neexistând probleme.
Constanţa: Centru de formare şi pregătire în prim ajutor şi descarcerare, inaugurat de secretari de stat ai MS şi MAI Secretarii de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) şi Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat şi, respectiv, Cătălin Constantin Chiper, au inaugurat, miercuri, la Constanţa, un centru de formare şi pregătire în prim ajutor şi descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)...
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Raed Arafat: România se apropie de nivelul Germaniei în domeniul dispecerizării intervenţiilor la situaţii de urgenţă România se apropie de nivelul la care se află Germania în domeniul integrării dispeceratelor pentru situaţii de urgenţă, a afirmat vineri, la Piteşti, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Tulcea: Sistemul SMURD din România ar putea fi introdus în Ismail, Ucraina Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România s-ar putea extinde în regiunea Odessa, Ucraina, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi susţinut prin Euroregiunea Dunărea de Jos, Prefectura judeţului Tulcea găzduind vineri o întâlnire a autorităţilor ucrainene cu...