Cele mai citite
 


Doi medici ginecologi, sancţionaţi de Colegiul Medicilor
joi, 6 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ploieşti, 6 aug /Agerpres/ - Doi medici ginecologi din Sinaia şi Ploieşti au intrat în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Prahova, după ce au fost acuzaţi de două familii că au aplicat manevre greşite în timpul naşterii, a declarat Simona Schnelbach, preşedintele CM Prahova.

Medicul din Sinaia, acuzat de moartea unui nou-născut, la începutul acestui an, după o intervenţie în care a aplicat ”o metodă perimată” a fost deja sancţionat cu amendă şi obligat să mergă la cursuri timp de şase luni, pentru a deprinde manevre noi de aducere pe lume a nou-născuţilor.

Medicul ginecolog care a asistat la naşterea copilului a aplicat o ”metoda perimată de intervenţie, însă nu poate fi acuzat de malpraxis", susţine preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, dr. Simona Schnelbach.

După intervenţie, copilul a decedat şi mama a ajuns în stare gravă la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, fiind salvată cu greu viaţa acesteia.

În urma acestui caz, Secţia de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Orăşenesc Sinaia a fost transformată în Secţie de Ginecologie, iar naşterile în această unitate medicală au fost interzise.

Un alt caz aflat pe rolul Comisiei de Disciplină din cadrul Colegiul Medicilor Prahova este cel al unui medic de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, acuzat de malpraxis de părinţii unui nou-născut care a suferit o fractură de umăr la naştere, la una dintre mâini, iar la cealaltă i-au fost smulşi nervii necesitând o intervenţie chirurgicală reparatorie în străinătate.

Colegiul Medicilor Prahova a transmis reprezentanţilor Colegiului Medicilor din România cazul spre soluţionare. Aici a fost formată o comisie de specialitate din trei profesori universitari care vor analiza dacă manevrele folosite de medic au fost cele corecte.

O decizie în acest caz va fi luată după definitivarea cercetărilor de la Bucureşti.AGERPRES/(Ioana Zoica)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Sancţiuni de la DSP în cazul avizelor medicale pentru permisul de port-armă letală Trei medici specialişti în pneumoftziologie, neurologie şi oftalmologie din cadrul Ambulatoriului Alexandria au fost sancţionaţi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, cu amenzi în valoare de câte 1.000 de lei în cazul avizelor pentru permis de port-armă letală.
Senatorul I. Rotaru: Trebuie sancţionaţi sever cei care se fac vinovaţi în cazul Spitalului Judeţean Galaţi Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că trebuie aplicate sancţiuni severe în cazul celor care se fac vinovaţi de apariţia focarului de infecţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, în urma căruia doi pacienţi au decedat.
Colegiul Medicilor din România: În 2009, 94 de dosare disciplinare Comisia superioară de disciplină a Colegiului Medicilor din România a primit, în anul 2009, 95 de dosare disciplinare, în care au fost implicaţi 154 de medici, dintre care 48 au fost sancţionaţi, se arată în raportul de activitate al CMR pe anul trecut.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: 27 de medici de familie, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Echipele de control ale Casei Judeţene de asigurări de sănătate Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 27 de medici de familie în primul trimestru al anului, a anunţat, luni, directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...