Cele mai citite
 


Trei americance au obţinut premiile pentru ştiinţă oferite de Google
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Trei tinere americance au primit premiile pentru ştiinţă oferite de Google după o selecţie la care au participat 7.500 de tineri de ambele sexe din 91 de ţări, a anunţat marţi compania Google, transmite AFP.

Laureatele au fost premiate pentru proiecte privind tratamentul bolnavelor de cancer ovarian, privind substanţele cu potenţial cancerigen din sosurile folosite în prăjirea cărnii de pui şi cu privire la calitatea aerului din locuinţe pentru a reduce atacurile de astm.

Câştigătoarea premiului întâi, Shree Bose, ce face parte din grupa de vârstă 17 - 18 ani, a câştigat o bursă de studii în valoare de 50.000 de dolari, o călătorie în insulele Galapagos la bordul navei National Geographic Explorer, precum şi un stagiu la CERN, Organizaţia europeană pentru cercetare nucleară.

"Shree a descoperit o modalitate de a îmbunătăţi tratamentul cancerului ovarian la pacientele care au dezvoltat o rezistenţă la anumite tipuri de intervenţii prin chemoterapie", conform Google.

Celelalte două câştigătoare sunt Lauren Hodge şi Naomi Shah, la categoriile 13-14 ani şi respectiv 15-16 ani.

Lauren Hodge "a studiat efectele diferitelor sosuri folosite în bucătărie, la prăjirea cărnii de pui, asupra substanţelor cu potenţial cancerigen din această carne", conform Google.

În ceea ce o priveşte pe Naomi Shah "ea a demonstrat că schimbarea interioarelor locuibile poate reduce dependenţa astmaticilor de medicamente", se mai precizează în comunicatul Google.

Ultimele două laureate au obţinut câte o bursă de studii în valoare de 25.000 de dolar şi stagii la Google şi la fabricantul de jucării LEGO.

Juriul internaţional care a condus selecţia şi a ales câştigătoarele a fost alcătuit din oameni de ştiinţă recunoscuţi, laureaţi ai premiului Nobel şi cercetători vizionari în domeniul înaltelor tehnologii. Acest concurs pentru tinerii cu aptitudini de cercetare este primul de acest tip organizat de Google.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.
Descoperirea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de cancerul ovarian Cercetători americani au anunţat identificarea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de manifestarea unei forme foarte agresive de cancer ovarian, formă ce este foarte rezistentă la tratamentele convenţionale, informează AFP.
Cercetătorii francezi au identificat un hormon care poate combate dependenţa de canabis Cercetători de la Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetare Medicală (Inserm) din Franţa au identificat în organism un compus natural care reduce dependenţa de canabis, informează cotidianul francez Le Figaro.
Cromul din suplimentele alimentare poate cauza cancer (studiu) Cromul, un nutrient popular folosit în suplimentele alimentare destinate pierderii în greutate şi tratamentului împotriva diabetului zaharat, poate fi cancerigen, conform unui studiu publicat luni de cercetători australieni în revista de specialitate 'Angewandte Chemie', citat de agenţia Xinhua.
O bacterie rezistentă la toate antibioticele a fost descoperită la un pacient în Danemarca O echipă de cercetători a descoperit în Danemarca o bacterie capabilă să reziste la toate antibioticele. Aceasta ar fi prezentă în ţara nordică din anul 2012, scrie luni directmatin.fr, preluând un articol apărut în publicaţia The Lancet.