Cele mai citite
 


Un europarlamentar roman sesizeaza Comisia Europeana despre accesul limitat la tratament a pacientilor romani
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Comisia Europeana cere prin Directiva Transparentei ca guvernul statelor membre sa ia decizia rambursarii medicamentelor noi la cel mult 180 de zile de la primirea aprobarilor de punere pe piata.
Parlamentarul Cristian Silviu Busoi a facut o interpelare la Parlamentul European cu privire la acest subiect, sesizand o intarziere nepermisa de peste 1200 zile astazi a Guvernului Romaniei in luarea acestei decizii.

“Ca raspuns la criza financiara, Guvernul din Romania a luat masuri drastice de reducere a costurilor. Desi aceste masuri au ajutat la reducerea unor costuri de sanatate, ele au redus accesul la tratament si ingrijire medicala al multor pacienti romani.
 
Una din masurile de control al costurilor introduse de Guvern a fost si aceea de a bloca rambursarea unor molecule inovative si revolutionare de medicamente.Din 2008 si pana acum, 100 de molecule noi asteapta decizia de aprobare a rambursarii, asta in conditia in care au toate aprobarile necesare.
Printre produsele care asteapta decizia de rambursare se afla si medicamente cu potential salvator. Totodata, sunt in asteptare si medicamente inovative prin introducerea carora se pot scadea mult costurile de ingrijire medicala , si, implicit, cheltuielile totale ale Guvernului, prin faptul ca le vor permite pacientilor sa aiba o viata activa, vor reduce numarul zilelor de spitalizare si efectele adverse.
 
Directiva Transparentei (89/105/EEC) le cere Statelor Membre sa ia decizia de aprobare a rambursarii in termen de maxim 180 de zile de la primirea aprobarilor de punere pe piata. Acestea fiind spuse, cer Comisiei investigarea modului arbitrar de amanare a aprobarii deciziei de rambursare si totodata sa ajute autoritatile romane sa gaseasca o cale de a le inlesni pacientilor romani accesul la noile medicamente. “

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cristian Silviu Buşoi sesizează CE privind întârzierea decontării medicamentelor în România Eurodeputatul Cristian Silviu Buşoi a formulat o interpelare la Parlamentul European cu privire la o "întârziere nepermisă" de peste 1.200 zile a Guvernului României în decontarea medicamentelor.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Fondul global anti-SIDA, afectat de criza financiară globală Fondul Global pentru combaterea SIDA, tuberculozei şi malariei a anunţat joi că a rămas fără bani pentru programe noi pe următorii doi ani, situaţie care îi va afecta cel mai mult probabil pe bolnavii de SIDA cu o situaţie materială precară, transmite Associated Press.
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Comisia Europeană aprobă KEYTRUDA pentru tratarea cancerului pulmonar non-microcelular metastatic Compania MSD (Merck Sharp & Dohme), una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a anunţat că a primit aprobarea Comisiei Europene pentru medicamentul KEYTRUDA® (pembrolizumab), terapia anti-PD-1 a companiei, în tratamentul de primă linie al cancerului pulmonar non-microcelular metastatic...
(Corespondenţă) Comisia Europeană atrage atenţia asupra unui posibil dezastru umanitar în nordul Mali Bruxelles, 12 apr - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Mali ar putea suferi un dezastru umanitar major, care s-ar răspândi asupra statelor vecine, dacă în următoarele zile nu vor exista progrese rapide pentru deschiderea unui spaţiu umanitar şi pentru a permite transportarea de alimente...