Cele mai citite
 


Un număr de 125 de şcoli din judeţ nu sunt autorizate sanitar
joi, 6 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Râmnicu Vâlcea, 6 aug /Agerpres/ - Mare parte dintre unităţile de învatamânt din judeţ nu sunt pregătite să-şi deschidă porţile pentru noul an şcolar, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Camelia Coroiu, inspector general al ISJ Vâlcea.

"Situaţia parcă se înrăutăţeşte de la an la an, conducerile şcolilor nereuşind să îndeplinească condiţiile igienico-sanitare pentru a obţine autorizaţia sanitară de funcţionare. Nu mai puţin de 125 de şcoli nu sunt autorizate sanitar. Şi asta din cauza lipsei celor mai elementare norme de civilizaţie a autorităţilor locale, care nu s-au sinchisit să le asigure copiilor o sursă de apă potabilă, un grup sanitar adecvat şi să igienizeze sălile de clasă", spune Coroiu.

La ora actuală, la nivelul judeţului Vâlcea, doar 38% dintre localităţi dispun de sisteme de alimentare cu apă şi 65% de sisteme de canalizare.

"În anii trecuţi, administraţiile locale vâlcene primeau bani cu nemiluita de la Guvernul României pentru reabilitarea şi modernizarea şcolilor, iar principala problemă de atunci era faptul că primarii nu-şi dădeau interesul în a cheltui banii. Anul acesta, însă, ei nu mai au de unde cheltui, deoarece criza şi-a spus cuvântul, iar din cele peste 700 de unităţi şcolare existente în Vâlcea, doar 23 au primit fonduri pe Hotărârea de Guvern 655/2009", declară inspectorul general.

Tot Coroiu mai precizează că în cel mai scurt timp, inspectorii ISJ Vâlcea vor începe controalele foarte amănunţite în şcolile din judeţ, pentru a vedea dacă acestea îndeplinesc condiţiile strict necesare pentru începerea unui nou an şcolar.

"Vom lua măsuri foarte aspre în cazul în care vom găsi vinovaţi direct răspunzători pentru faptul că vreo şcoală nu va fi gata în timp util", a spus Coroiu. AGERPRES/(Liviu Popescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Şcoli fără autorizaţie sanitară, în mediul rural Aproximativ 50 de şcoli din Timiş, preponderent din mediul rural, îşi vor începe activitatea fără autorizaţie sanitară, cele mai multe deficienţe fiind la grupurile sanitare.
Tulcea: Şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 12 din cele aproape 150 de unităţi de învăţământ din judeţul Tulcea nu au încă autorizaţie sanitară, conform conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).
Buzău: O treime din şcoli, fără autorizaţie sanitară de funcţionare Doar 448 din cele 785 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău sunt autorizate sanitar, dintre acestea 105 primind autorizaţie sanitară în ultimul an.
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Galaţi: O treime dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 147 de şcoli dintre cele 447 din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Gorj: A scăzut numărul şcolilor fără autorizaţie sanitară din judeţ Numărul unităţilor de învăţământ din judeţ care nu au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a scăzut de la începutul anului şcolar şi până în prezent cu câteva zeci.