Cele mai citite
 


Arad: Măsuri luate de Prefectură pe perioada caniculei
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Aradului, Laurenţiu Călin Bibarţ, a emis un ordin prin care se instituie serviciu de permanenţă la toate primăriile din judeţ pe perioada caniculei.
Prefectura şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad au întocmit un plan de măsuri pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populaţiei, având în vedere că în următoarele patru zile temperaturile vor fi foarte ridicate.
Se are în vedere monitorizarea permanentă a situaţiei hidro-meteorologice, iar în cazul apariţiei unor fenomene deosebite, cum ar fi secarea fântânilor sau lipsa apei potabile, să fie informat de urgenţă ISU Arad, efectuarea de controale la agenţii economici pentru respectarea prevederilor legale privind timpul de lucru în perioadele cu temperaturi ridicate, suplimentarea numărului de ambulanţe şi a personalului medical dacă este cazul, informarea organizatorilor de evenimente sportive, culturale, adunări publice cu privire la durata şi intensitatea caniculei în vederea adaptării programului, adaptarea programului de lucru al instituţiilor publice, în conformitate cu prevederile legale.
Totodată, prefectul a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Arad să asigure personalul medical şi dotările necesare pentru a se preveni apariţia fenomenelor de deshidratare şi hipertermie la populaţie, iar reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad să verifice modul în care angajatorii iau măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă, pentru perioada menţionată, conform prevederilor legale. AGERPRES - FOTO PE FLUX/ (AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Arad: Exerciţiu de verificare a planurilor de urgenţă externă, pe platforma fostului Combinat Chimic din Vladimirescu Arad, 24 oct /Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Vasile Goldiş' al Judeţului Arad a desfăşurat luni, pe platforma fostului Combinat Chimic din comuna Vladimirescu, un exerciţiu de verificare a planurilor de urgenţă externă la operatorii economici cu risc major (care folosesc în activitatea...
Dâmboviţa: Ambulanţe noi primite de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a primit de la Ministerul Sănătăţii trei ambulanţe noi, astfel că serviciul SMURD se va extinde şi în oraşele Moreni, Găeşti şi Pucioasa, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa, remis miercuri.
Arad: Ziua Porţilor deschise la sediul ISU 'Vasile Goldiş' Arad, 28 feb /Agerpres/- Cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Vasile Goldiş' al judeţului Arad a organizat joi, o Zi a Porţilor Deschise, la sediul inspectoratului.
Sălaj: Ambulanţe noi pentru SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Porolissum al judeţului Sălaj a primit, sâmbătă, trei ambulanţe ce vor fi utilizate în cadrul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va fi operaţional în Sălaj, cel mai probabil, până la finele acestui an, potrivit purtătorului...
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...