Cele mai citite
 


Cei şapte estonieni răpiţi în martie în Liban au fost eliberaţi
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei şapte ciclişti estonieni răpiţi în martie în estul Libanului au fost eliberaţi joi fără să se fi stabilit dacă o recompensă a fost oferită unei grupări aproape necunoscute care a revendicat răpirea lor, relatează AFP.
Cei şapte bărbaţi, surâzători, au apărut la balconul ambasadei Franţei la Beirut, salutându-i pe jurnalişti.

Un responsabil al poliţiei libaneze a afirmat că cei şapte bărbaţi au fost aduşi joi dimineaţa în satul Sahel al-Taybi, în valea Bekaa /est/, subliniind că aceştia erau într-o stare bună de sănătate. Niciun detaliu nu a fost oferit în legătură cu circumstanţele eliberării.

Potrivit sursei citate, cicliştii au fost supuşi unor examene medicale la ambasada Franţei înainte de a fi preluaţi de ministrul estonian de externe Urmas Paet. Oficialul eston şi cei şapte bărbaţi urmează să ia avionul, în principiu vineri, către Estonia.

Ministrul libanez al Justiţiei, Chakib Kortbawi, s-a declarat mulţumit de 'finalul fericit' al acestei întâmplări, adăugând însă că 'afacerea este departe de a fi încheiată'.

'Justiţia libaneză îşi va continua ancheta până când detaliile răpirii vor fi cunoscute şi responsabilii identificaţi', a precizat el.

Cei şapte estonieni, Kalev Kaosaar, August Tillo, Madis Paluoja, Priit Raistik, Jaan Jagomagi, Andre Pukk şi Martin Metspalu, au fost răpiţi la 23 martie în estul Libanului, la scurt timp după ce au intrat pe teritoriul libanez pe biciclete venind din Siria.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce un făt care trebuia supus examenului medico-legal a dispărut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă, după ce un făt de 21 de săptămâni, care trebuia supus unui examen medico-legal nu a mai fost găsit în Secţia de Obstetrică-Ginecologie a unităţii sanitare, fiind cel mai probabil aruncat ca deşeu biologic.
Ancheta în cazul fetiţei decedate după infectarea cu o bacterie, preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş Ancheta în cazul decesului fetiţei de un an din Topoloveni, decedată după infectarea cu o bacterie, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.
Anchetă în cazul Gyuri Pascu: Mai multe documente de la Ambulanţă şi SMURD, solicitate de poliţişti (surse) Mai multe documente de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov şi SMURD în cazul morţii actorului Ioan Gyuri Pascu ar urma să ajungă vineri la Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, au declarat pentru AGERPRES surse din Poliţia Capitalei.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Anchetă a Inspectoratului Şcolar Ilfov la Liceul "Horia Hulubei" unde un elev a murit miercuri O anchetă internă, dar şi una a Inspectoratului Şcolar Ilfov se desfăşoară la Liceul "Horia Hulubei" unde a murit miercuri un elev din clasa a VI-a, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general Coca Codreanu.
Anchetă deces Condrea: Vor fi efectuate percheziţii informatice şi audieri de martori (surse) Anchetatorii vor efectua percheziţii informatice şi vor audia martori în dosarul privind decesul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.