Cele mai citite
 


China furnizează 85 % din produsele contrafăcute din UE (raport)
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Principală sursă a produselor contrafăcute care sosesc în Europa, China a căpătat putere în 2010 şi a furnizat 85 % din produsele confiscate la frontierele Uniunii Europene, relevă joi Comisia Europeană într-un raport privind intervenţiile vamale, relatează AFP.
În 2009, 64 % din produsele contrafăcute confiscate de vămile din Uniunea Europeană proveneau din China, potrivit documentului.
Beijingul este de departe înaintea Turciei, Thailandei, Hong Kong-ului sau Indiei, ţări care se specializează în contrafacerea unor produse precise, precum medicamentele în cazul Indiei sau cardurile de memorie în cazul Hong Kong-ului.
În ansamblu, mărfuri contrafăcute în valoare de peste un miliard de euro au fost confiscate de vămile din UE.
Această cifră, calculată pentru prima dată, se referă la circa 103 milioane de produse confiscate, o cifră în scădere faţă de anii precedenţi, deoarece Europa a interceptat 117 milioane de produse în 2009 şi peste 178 milioane în 2008.
Ţigările şi alte produse care au legătură cu tutunul se află în fruntea listei /42 %/ din produsele cel mai des capturate, urmate de furniturile de birou /9 %/.
Tendinţa subliniată de Bruxelles o reprezintă numărul crescând de capturi constând în colete poştale, legate îndeosebi de vânzarea online, şi, potrivit raportului, numărul de expedieri interceptate aproape că s-a dublat în 2010, ajungând la aproape 80.000.
Din ansamblul articolelor reţinute de vămi, 14,5 % erau produse menajere, inclusiv medicamente sau aparatură casnică.
''Un mare număr de mărfuri confiscate erau medicamente şi produse de îngrijire corporală'', a precizat comisarul pe probleme de fiscalitate Algirdas Semeta, subliniind riscurile pentru sănătate şi siguranţa consumatorilor.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
UE va folosi un logo pentru a garanta siguranţa achiziţionării de medicamente online Pentru a evita cumpărarea de medicamente contrafăcute pe Internet, consumatorii europeni vor fi ghidaţi de anul viitor de un logo european care garantează fiabilitatea farmaciilor online, a anunţat marţi Comisia Europeană, informează AFP.
(Corespondenţă) Comisia Europeană salută unele aspecte din strategia naţională pentru romi elaborată de România Bruxelles, 23 mai - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: România se numără printre cele doar 12 ţări din Uniunea Europeană care au indicat în strategiile naţionale fondurile alocate pentru incluziunea romilor, a transmis miercuri Comisia Europeană, care salută totodată sprijinul pentru...
Divizate, statele UE lasă Comisia Europeană să decidă asupra autorizării unei noi varietăţi de porumb transgenic Bruxelles, 28 sep /Agerpres/- Statele Uniunii Europene au lăsat Comisia Europeană să decidă asupra autorizării unei noi varietăţi de porumb transgenic, întrucât nu au ajuns la un acord pe această temă, a anunţat vineri executivul comunitar, citat de agenţia EFE.
Medicamentele contrafăcute provoacă pierderi de 10 miliarde de euro pe an industriei farmaceutice din UE (raport) Medicamentele contrafăcute costă industria farmaceutică din Uniunea Europeană 10,2 miliarde de euro pe an şi înseamnă pierderea a aproape 38.000 de locuri de muncă directe în acest sector, potrivit unui raport publicat joi şi citat de France Presse.
Medicamentele contrafăcute: Parlamentul European adoptă noi reguli pentru o protecţie mai eficientă a pacienţilor Membrii Parlamentului European /PE/ au aprobat miercuri o nouă lege care va preveni intrarea medicamentelor contrafăcute în lanţul legal de aprovizionare, vânzările pe Internet fiind acoperite de noua legislaţie, care introduce, de asemenea, noi măsuri de siguranţă şi trasabilitate, precum şi sancţiuni...