Cele mai citite
 


Compendiu de tuberculoză
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compendiul de tuberculoză apărut la Editura "Curtea Veche" sub coordonarea prof. dr. Constantin Marica de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" pune la îndemâna medicilor informaţiile necesare, actualizate cu privire la diagnosticul şi tratamentul acestei boli.
Lucrarea are un caracter profund social a reliefat miercuri, cu prilejul lansării, prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", prof. dr. Ion Fulga.
"Autorii şi-au pus probleme prospective, domeniul principal fiind tuberculoza ca problemă de sănătate publică. Specialiştii elaborează strategii, programe, parametri de evaluare, un capitol special este dedicat biosiguranţei", a menţionat prof. dr. Ion Fulga.
La rândul său, prof. dr Emanoil Ceauşu de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" a accentuat că tuberculoza este prezentă în toate specialităţile şi este foarte greu de diagnosticat.
În domeniul infecţios cel mai greu este de pus diagnosticul în cazul meningitei cu tuberculoză, a amintit medicul.
Lucrarea, structurată pe 17 capitole, abordează între altele epidemiologia tuberculozei, diagnosticul, tratamentul, tuberculoza la copii, tuberculoza secundară, tuberculoza rezistentă la medicamente, dar şi elemente de organizare a controlului tuberculozei. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Asociaţia Română a Bolnavilor de Tuberculoză 'Condiţia pacientului cu tuberculoză în România şi în spaţiul european'
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
MS: 10.000 de pacienţi vor beneficia de testare rapidă pentru tuberculoză multidrog rezistentă Ministerul Sănătăţii va investi peste 5,3 milioane de euro până în 2016 pentru achiziţia de medicamente antituberculoză, aparatură şi echipamente de laborator de înaltă performanţă, dar şi în pregătirea a peste 600 de medici şi asistenţi medicali în cadrul unui proiect finanţat din fonduri norvegiene...
Realitate îngrijorătoare: tuberculoza devine din ce în ce mai rezistentă, iar cercetările în domeniu stagnează Numărul mare al cazurilor de tuberculoză în lume este unul din scandalurile medicale de la începutul acestui secol. Tuberculoza a ucis 1,4 milioane de persoane în 2010, din care majoritatea trăiau într-o ţară săracă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este vorba de cel mai scăzut nivel...
Creşterea cazurilor de tuberculoză cu bacili rezistenţi la medicamente, un pericol epidemiologic Creşterea numărului de cazuri de tuberculoză cu bacili rezistenţi la medicamente reprezintă un pericol epidemiologic important, a declarat, miercuri, dr. Elmira Ibraim, coordonatorul Programului Naţional de Control al Tuberculozei (PNCT).
Tuberculoza multirezistentă va ucide peste 75 de milioane de persoane până în 2050 (grup parlamentar britanic) Cazurile de tuberculoză cu rezistenţă la tratamentele standard ar urma să fie din ce în ce mai numeroase până în anul 2050, dar şi lipsa vaccinurilor constituie o problemă, semnalează marţi Tribune de Geneve, cu ocazia Zilei mondiale a luptei împotriva tuberculozei.