Cele mai citite
 


Comunicat de presă - MS
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
COMUNICAT DE PRESÃ
Spre difuzare imediata

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme.
Ministrul Sănătăţii cere personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate. Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.
De asemenea, pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00.
În aceste zile este recomandat consumul zinic de lichide (între 1,5 - 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este bine să consumăm un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute.
Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Este bine de ştiut că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
Serviciul de presă
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS solicită serviciilor de ambulanţă alertarea şi suplimentarea echipajelor în zilele caniculare Ministerul Sănătăţii solicită serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate.
Ministerul Sănătăţii: 6.174 de solicitări, înregistrate la serviciile de ambulanţă Serviciile de ambulanţă din întreaga ţară au înregistrat în ultimele 24 de ore 6.174 de solicitări, dintre acestea peste 120 fiind din partea unor persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, suferind lipotimii şi deshidratări, se arată într-un comunicat de presă...
Ministrul Cseke Attila solicită serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, solicită direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte indicaţiile pentru perioada de caniculă Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în această perioadă de caniculă să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte indicaţiile medicilor pe caniculă Ministerul Sănătăţii recomandă ca în această perioadă cu temperaturi extreme populaţia să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.
MS recomandă populaţiei să evite expunerea prelungită la soare şi să consume lichide Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00, pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme.