Cele mai citite
 


Covasna: Bărbat muşcat de viperă, la Comandău
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 55 de ani, aflat la cules de ciuperci, a fost muşcat de o viperă într-o pădure din apropierea comunei covăsnene Comandău.
El a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe unde i s-a administrat ser antiviperin, iar în prezent este internat la Secţia de Terapie intensivă, sub tratament, starea sa de sănătate fiind bună, după cum a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al spitalului, Fulop Annamaria.
Un caz similar s-a petrecut la sfârşitul lunii mai, când un bărbat de 30 de ani din Sfântu Gheorghe a fost muşcat de o viperă în timp ce se afla la iarbă verde.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe este singura unitate medicală din judeţul Covasna care poate asigura vaccin antiviperin.
Conducerea spitalului a menţionat că a achiziţionat mai multe doze de vaccin antiviperin după ce s-au primit semnale că în anumite zone frecventate de turişti, cum ar fi Comandău şi Băile Ozunca, a fost semnalată prezenţa viperelor.
Directorul spitalului, Andras-Nagy Robert, a declarat că instituţia este pregătită să intervină în situaţii de urgenţă şi le-a recomandat cetăţenilor să apeleze la medici sau la 112 în cazul în care sunt atacaţi de vipere, avertizând că muşcătura poate fi letală.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Covasna, Agoston Laszlo, a menţionat că serul antiviperin este destul de scump, acesta fiind motivul pentru care nu s-au făcut rezerve la nivelul spitalelor mici.
Herpetologii avertizează că viperele sunt mai agresive în această perioadă din cauza căldurii. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Două persoane, muşcate de vipere în ultimele două luni Un bărbat în vârsta de 67 de ani a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, după ce a fost muşcat de o viperă.
Caraş-Severin: În spitalele din judeţ există stoc de ser antiviperin În spitalele din judeţul Caraş-Severin se află pe stoc suficiente doze de vaccin antiviperin, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Dragoş Luca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.
Harghita: Bătrân internat în spital după ce a fost muşcat de un şarpe Un bătrân de 77 ani, din localitatea harghiteană Bilbor, a fost internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, prezentând semne de şoc anafilactic, după ce a fost muşcat de un şarpe atunci când se afla la strâns fân.
Harghita: Bărbat internat în spital după ce a fost muşcat de un şarpe, posibil viperă Miercurea Ciuc, 20 iul/Agerpres/- Un bărbat de 43 ani a fost internat luni la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, după ce a fost muşcat de un şarpe, posibil o viperă.
Covasna: Numărul persoanelor intoxicate cu ciuperci, în creştere Un număr de 17 persoane din judeţul Covasna care au consumat ciuperci s-au prezentat în ultima săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe acuzând simptome de intoxicaţie, dintre care nouă au fost internate.
Andrei Tinu se află la Terapie Intensivă Andrei Tinu, fiul regretatului om de presă Dumitru Tinu, a fost operat şi se află în prezent la Secţia de Terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca şi este stabil, a declarat, luni, pentru AGERPRES dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului.