Cele mai citite
 


Covasna: Filiala Sanitas depune plângere la CEDO şi cere despăgubiri statului român
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va depune o plângere la CEDO împotriva statului român considerând nejust că instanţele de judecată au dat sentinţe diferite în cazuri similare ce aveau ca obiect reducerea salariilor bugetarilor cu 25% în urma măsurilor de austeritate impuse de Guvern în vara anului trecut.
Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, lider al filialei judeţene CNSLR Frăţia, a declarat joi, pentru AGERPRES, că a obţinut până acum patru sentinţe definitive şi irevocabile prin care angajatorii sunt obligaţi să restituie sumele reţinute salariaţilor din cadrul Spitalului orăşenesc Covasna, Centrului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele şi Centrului judeţean de transfuzie sanguină din Sfântu Gheorghe, precum şi personalului contractual din cadrul Casei Judeţene de Pensii Covasna, însă, în mod paradoxal, instanţa a dat un verdict diferit în cazul angajaţilor de la Ambulanţa Covasna, aflaţi într-o situaţie identică.
"Depunem plângere la CEDO împotriva statului român şi cerem despăgubiri de 5.000 de euro pentru fiecare angajat de la Ambulanţă. (...) Vom aduce probe că, în urma tăierii salariilor, care reprezintă un bun personal, oamenii nu au avut bani, nu şi-au putut plăti la timp ratele la bănci, facturile, creându-li-se un prejudiciu", a precizat Vasile Neagovici.
El a adăugat că pe rol se mai află şi alte procese intentate de bugetarii cărora li s-au tăiat anul trecut 25% din salarii, pe care îi va reprezenta în instanţă. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sanitas a depus o plângere la CEDO împotriva statului român Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg împotriva statului român considerând injust că instanţele de judecată au dat sentinţe diferite în cazuri similare ce aveau ca obiect reducerea salariilor bugetarilor cu 25% în urma...
Sanitas Covasna va apela la executor judecătoresc pentru restituirea drepturilor salariale tăiate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a obţinut cinci sentinţe definitive şi irevocabile care obligă angajatorii să restituie unui număr de 165 de bugetari din judeţ sumele reţinute în urma tăierilor salariale aplicate începând din vara anului trecut.
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.
Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Covasna: Plângere împotriva statului român la CEDO pentru închiderea Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele Asociaţia Distroficilor Muscular din România (ADMR) şi Sindicatul Sanitas Covasna vor să cheme în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru închiderea spitalului de patologie neuromusculară din localitatea Vâlcele şi mutarea lui la Întorsura Buzăului...