Cele mai citite
 


Cristian Silviu Buşoi sesizează CE privind întârzierea decontării medicamentelor în România
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Eurodeputatul Cristian Silviu Buşoi a formulat o interpelare la Parlamentul European cu privire la o "întârziere nepermisă" de peste 1.200 zile a Guvernului României în decontarea medicamentelor.
'Ca răspuns la criza financiară, Guvernul din România a luat măsuri drastice de reducere a costurilor. Deşi aceste măsuri au ajutat la reducerea unor costuri de sănătate, ele au redus accesul la tratament şi îngrijire medicală al multor pacienţi români", susţine liberalul.
Potrivit acestuia, una dintre măsurile de control al costurilor introduse de Guvern a fost şi aceea de a bloca rambursarea unor molecule inovative şi revoluţionare de medicamente. "Din 2008 şi până acum, 100 de molecule noi aşteaptă decizia de aprobare a rambursării, asta în condiţiile în care au toate aprobările necesare", afirmă Buşoi.
El menţionează că printre produsele care aşteaptă decizia de rambursare se află şi "medicamente cu potenţial salvator". Totodată, sunt în aşteptare şi medicamente inovative prin introducerea cărora se pot scădea mult costurile de îngrijire medicală şi, implicit, cheltuielile totale ale Guvernului, prin faptul că le vor permite pacienţilor să aibă o viaţă activă, vor reduce numărul zilelor de spitalizare şi efectele adverse, subliniază europarlamentarul în interpelarea sa.
El aminteşte că Directiva Transparenţei (89/105/EEC) le cere Statelor Membre să ia decizia de aprobare a rambursării în termen de maximum 180 de zile de la primirea aprobărilor de punere pe piaţă.
"Acestea fiind spuse, cer Comisiei investigarea modului arbitrar de amânare a aprobării deciziei de rambursare şi totodată să ajute autorităţile române să găsească o cale de a le înlesni pacienţilor români accesul la noile medicamente', se arată în interpelare. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un europarlamentar roman sesizeaza Comisia Europeana despre accesul limitat la tratament a pacientilor romani Comisia Europeana cere prin Directiva Transparentei ca guvernul statelor membre sa ia decizia rambursarii medicamentelor noi la cel mult 180 de zile de la primirea aprobarilor de punere pe piata. Parlamentarul Cristian Silviu Busoi a facut o interpelare la Parlamentul European cu privire la acest...
Măsuri şi principii care vor fi promovate de MS pentru aplicarea politicilor de sănătate publică Ministerul Sănătăţii (MS) a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) a furnizărilor din privat, dar şi informaţii referitoare la noi măsuri şi principii pe care le va promova pentru aplicarea politicilor de sănătate publică...
SSNN: Peste 70.000 de pacienţi trataţi în România de boala Parkinson Peste 70.000 de pacienţi cu boala Parkinson beneficiază de tratament medicamentos specific, ale cărui costuri lunare individuale se ridică la aproximativ 3.000 de lei, relevă o statistică prezentată de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi Societatea de Neurologie...
Braşov: Viorel Rădulescu - Numărul celor care merg la medicul de familie a scăzut cu 20-40% Criza medicamentelor a început să se răsfrângă în mod direct asupra activităţii medicilor de familie, a atras atenţia secretarul general al Colegiului Medicilor din România, Viorel Rădulescu, joi, la Forumul Industriei Farmaceutice care se desfăşoară la Poiana Braşov.
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.