Cele mai citite
 


Diana Păun: Persoanele cu hipertiroidie pot fi decompensate de căldură
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

În sezonul cald pot fi afectate persoanele cu hipertiroidie, căldura având efect de decompensare, a declarat joi pentru AGERPRES dr. Diana Păun, managerul Institutului de Endocrinologie "C.I. Parhon".

"Cei care au o astfel de patologie nu trebuie să se expună la soare, nu trebuie să meargă la mare şi trebuie să-şi ia medicaţia prescrisă de medicul endocrinolog. Dacă apar anumite simptome cum ar fi transpiraţii abundente, palpitaţii, insomnii, nervozitate trebuie să meargă la medicul endocrinolog", a explicat medicul.
O altă categorie afectată de căldură sunt persoanele cu carenţe de calciu şi magneziu, minerale care se pierd prin transpiraţie în această perioadă. Aceste persoane trebuie să consume alimente bogate în calciu, lactate, şi să ia suplimente cu calciu, vitamina D şi magneziu, pentru a evita lipotimiile sau contracturile musculare şi să se hidrateze foarte bine, pentru a evita hipotensiunea.
Femeile cu tulburări de ciclu din cauza deficitelor progesteronice, a hemoragiilor sunt şi ele afectate şi trebuie să se protejeze, a subliniat dr. Păun.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Constantin Dumitrache: Patologia endocrină este influenţată de temperaturile crescute Patologia endocrină este influenţată de temperaturile crescute, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Constantin Dumitrache, de la Institutul de Endocrinologie "C.I Parhon".
Vitamina D, indicată pentru creierul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani Washington, 26 mai /Agerpres/ - Conţinutul mare de vitamina D, prezentă în peşte şi sintetizată în piele la expunerea la soare, ameliorează funcţionarea creierului într-o manieră mult mai bună la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, potrivit unui studiu publicat joi în Journal of Neurology, Neurosurgery...
Vitamina D – vitamina soarelui Ce este vitamina D? Vitamina D este o vitamină liposolubilă care se găseşte în foarte puţine alimente şi poate fi sintetizată de organism în prezenţa razelor solare (UV). Vitamina D intervine în formarea oaselor și a dinților, cu rol în absorbția calciului și a fosforului.
Vitamina D poate trata astmul Timpul pe care pacienţii care suferă de astm şi-l petrec la soare ar putea avea un efect pozitiv asupra acestei boli, conform unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători de la King's College din Londra, informează BBC News.
Alimentatia si osteoporoza Sistemul osos are nevoie de o dieta echilibrata, care sa contina atat macronutrienti (energie, proteine, grasimi si zaharuri),cat si micronutrienti (vitamine, minerale), necesari pentru dezvoltarea normala si refacere.
Totul despre tiroida sau cum sa previi bolile tiroidiene Prof. dr. Constantin Dumitrache medic primar endocrinologie, doctor în ştiinţe medicale-Clinica Gral Medical Colentina