Cele mai citite
 


Dr. Diana Păun: Se constată o creştere a numărului de cazuri de obezitate la copii
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea
 

În ultimul timp se constată o creştere a numărului de cazuri de obezitate la copii, a declarat, joi, pentru AGERPRES joi dr. Diana Păun, managerul Institutului de Endocrionologie "C.I.Parhon".

"Din patologia existentă la noi, 20% au obezitate datorată stilului de viaţă şi nu unei patologii anume. Sigur, părinţii sunt mai educaţi şi vin cu copiii la control, dar constatăm şi lipsă de educaţie în ceea ce priveşte stilul de viaţă'', a explicat medicul.
Potrivit dr. Păun, copiii consumă foarte multe produse de tip fast food şi nu fac mişcare. ''Ar trebui să fie 5 mese pe zi dar părinţii nu acordă importanţa cuvenită acestui lucru. Lipsa sportului, a unui regim de viaţă sănătos duc la creşeteri în greutate, creşteri care vor afecta mai târziu copiii, fiind expuşi la diabet , boli metabolice şi cardiovasculare, dar şi asupra procesului de sexualizare atât la fete cât şi la băieţi", a adăugat specialistul.


Ţesutul gras dă dificultăţi în sintetizarea estrogenilor la băieţi, la pubertate, determină procesul de mărire a sânilor şi o dezvoltare sexuală deficitară, iar la fete face să apară menstruaţia la vârste mult mai tinere, cu implicaţii asupra dezvoltării de mai târziu, a detaliat dr. Diana Păun.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...
Stilul de viaţă sănătos reduce riscul de îmbolnăvire cardiovasculară Obezitatea şi diabetul sunt consecinţele unui stil de viaţă nesănătos, de aceea se impune o alimentaţie echilibrată cu multe fructe şi legume şi mişcare, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire cardiovasculară, a declarat, vineri, prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, cu prilejul...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dr Cristian Seranficeanu: Românii trebuie învăţaţi cu obiceiuri alimentare sănătoase Preşedintele Asociaţiei pentru Studii Reno-Metabolice şi Nutriţionale, prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu, avertizează că românii trebuie învăţaţi cu obiceiuri alimentare sănătoase şi trebuie educaţi să se ducă periodic la medic pentru a-şi verifica sănătatea.
Stilul de viaţă sedentar inclus pe lista bolilor Refuzul de a duce un mod activ de viaţă nu este o simplă lene, ci o manifestare a bolii sedentarismului, susţin medici de la clinica Mayo din SUA, potrivit portalului MedDaily.
Alimentaţia sănătoasă – un aliat de încredere împotriva bolilor cronice Mâncarea nesănătoasă şi lipsa de activitate fizică reprezintă principalii factori de risc pentru bolile cronice, afecţiuni complexe care, netratate corespunzător, pot duce la complicaţii severe şi chiar la deces. Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), alimentaţia sănătoasă...