Cele mai citite
 


Echipă de studenţi la medicină voluntari în Delta Dunării
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de voluntari formată din 12 studenţi medicinişti împreună cu trei medici va ajunge în comuna Sfântul Gheorghe şi satul Periprava din Delta Dunării, în perioada 15-21 iulie, pentru a evalua şi a informa localnicii despre starea lor de sănătate, se arată într-un comunicat de presă remis joi, AGERPRES de Colegiul Medicilor din România.
Investigaţiile sunt gratuite atât pentru cei care beneficiază de asigurare medicală, cât şi pentru cei neasiguraţi, şi cuprind analize ale sângelui (glicemie, colesterol, trigliceride), electrocardiogramă, ecografie abdominală, mamară sau tiroidiană şi audiogramă.
Pe lângă de adulţi, vor beneficia de activităţile proiectului şi copii, care vor fi evaluaţi din punct de vedere al stării de nutriţie, creştere şi dezvoltare.
 Pe parcursul proiectului vor fi observaţi factorii de risc pentru sănătate (diabet zaharat, dislipidemie, hipertensiune arterială, obezitate, alcool, fumat), iar studenţii vor susţine prezentări cu caracter educativ referitoare la optimizarea stilului de viaţă, igienă orală şi igiena alimentaţiei.
În urma acestor investigaţii, localnicii vor putea fi îndrumaţi către servicii medicale de specialitate.
Delta Dunării este o zonă defavorizată din punct de vedere al serviciilor medicale. Atât accesul dificil, cât şi situaţia economică precară sunt câteva motive pentru care cadrele medicale nu profesează în regiune.
Localnicii trebuie să se deplaseze în oraşele mari pentru a-şi face analize, un EKG sau o ecografie. Prin intermediul proiectului aceştia vor beneficia gratuit de aceste investigaţii în localitatea lor.
Partenerii ediţiei din Delta Dunării, care va avea durată de o săptămână, sunt UMF ''Carol Davila'', Colegiul Medicilor din România, Societatea Naţională de Medicina Familiei - Departamentul de medicina familiei în mediul rural şi zone izolate, Primăria Sfântu Gheorghe, Ultrasound Media, Clarfon, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România.
Proiectul de voluntariat ''Împreună pentru Sănătate Rurală'' este o iniţiativă a Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila''. Acesta se desfăşoară sub formă de caravane de sănătate în localităţi fără acces la investigaţii medicale, pe parcursul unui weekend. Anul acesta au fost vizitate patru localităţi de acest gen cu aproximativ 300 beneficiari. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Caravana Împreună pentru Sănătatea Rurală ajunge în satele Peştera şi Măgura Zece medici rezidenţi în specializările interne, cardiologie, radiologie, urologie şi pediatrie, precum şi un medic specialist ORL şi 14 voluntari, studenţi ai Facultăţii de Medicină din Universitatea "Transilvania" Braşov, se vor deplasa în acest week-end, în satele Peştera şi Măgura din comuna Moieciu...
Cluj: Studenţi de la UMF distribuie pliante despre prevenirea diabetului în şase mari licee Un număr de 35 de voluntari, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", distribuie, miercuri, materiale informative despre prevenirea diabetului, în şase unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca.
Ziua Mondială a Diabetului, marcată prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei (grupaj) Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată luni, în ţară, prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei, a greutăţii şi tensiunii arteriale.
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
Galaţi: Peste 340 copii din Valea Mărului vor fi consultaţi stomatologic gratuit de către studenţi Un grup de studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi vor ajunge în această săptămână în comuna gălăţeană Valea Mărului pentru a oferi consultaţii stomatologice gratuite celor peste 340 de copii din zonă, cu diferite vârste, de la 6 la 14 ani, a anunţat luni, Vasilica Lipşa, unul...
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".