Cele mai citite
 


Erste Group acordă un credit de investiţii de 32 milioane euro Celox Group din Luxembourg
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Erste Group a acordat un credit de investiţii de 32 de milioane de euro pentru achiziţia spitalului Medicover din Varşovia, aceasta fiind prima finanţare a băncii pentru un spital din Europa Centrală şi de Est, informează un comunicat al băncii.
Erste Group a creat, structurat şi în final a asigurat finanţarea creanţelor pentru achiziţionarea de acţiuni la Medicover Property & Development Sp z o.o., proprietarul Spitalului Medicover din Varşovia, de către Celox Group din Luxembourg. Spitalul Medicover este principalul activ din portofoliul de unităţi medicale deţinut de Medicover din Polonia, aflat în plină dezvoltare.
Creditul de investiţii a fost acordat pe o perioadă de 10 ani.
'Medicover ocupă o poziţie privilegiată pe piaţa poloneză deoarece deţine o infrastructură spitalicească semnificativă şi propria licenţă de asigurare, ceea ce permite constituirea unui lanţ de valoare complet integrat. Suntem mândri să acordăm finanţare celui de-al doilea furnizor privat de servicii medicale ca mărime din Polonia. Erste Group este gata să continue finanţarea acestui sector, crucial pentru creşterea economică din regiunea ECE', a declarat Werner Weihs-Raabl, director Departament Finanţare Infrastructură în cadrul Erste Group.
Finanţarea de 32 milioane euro a achiziţiei Spitalului Medicover, complet echipat, operaţional şi modern, reprezintă prima finanţare a unui spital privat din ECE de această mărime acordată de Erste Group, dar şi o premieră pentru activitatea băncii în Polonia.
Mai mult, Spitalul Medicover din Varşovia este o tranzacţie de referinţă fiind prima unitate medicală privată din Polonia care oferă o
gamă foarte largă de servicii spitaliceşti şi asigură tratamente medicale la cele mai înalte standarde internaţionale atât beneficiarilor de asigurare Medicover ('primul spital general recomandat'), cât şi persoanelor particulare, contra cost.
Spitalul are o capacitate de 180 de paturi, precum şi cinci săli de operaţie complet echipate şi un hotel privat cu şase camere (pentru membrii familiilor sau tratamente private), fiind una dintre cele mai mari investiţii într-o unitate medicală privată din ECE.
Medicover Group este principalul furnizor de servicii medicale din ECE, deservind peste 6.000 de companii şi peste 400.000 de persoane în unităţile sale din Polonia, Germania de Est, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România şi Ucraina.
În ultimii ani s-a constatat o nevoie acută de investiţii private în sectorul medical privat din ECE, dat fiind că finanţarea publică din domeniul sănătăţii s-a dovedit insuficientă şi urmează să scadă în continuare în anii următori.
Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est. Cei peste 50.000 de angajaţi deservesc 17,7 milioane de clienţi în 3.200 de sucursale din opt ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, CroaÑia, Serbia, Ucraina). La data de 31 martie 2011, totalul activelor deţinute de Erste Group era de 213,5 miliarde euro, profitul net de 260,6 milioane euro şi raportul cost-venit de 50,2%.
Conform raportului 'Piaţa privată a serviciilor medicale din Europa Centrală si de Est'' publicat de PMR Publications, valoarea estimată a pieţei de servicii medicale private este de 24 miliarde euro în 2011, cu o creştere medie de 20% pe an. Ţările incluse în analiză sunt Polonia, Ungaria, Rusia, Slovacia, Republica Cehă, Bulgaria si România.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Primul spital privat de pediatrie, inaugurat în Bucureşti Primul spital privat de pediatrie a fost inaugurat miercuri în Bucureşti, o unitate medicală ce oferă, pentru prima oară în medicina privată românească, servicii integrate de pediatrie: consultaţii de specialitate în regim de spital şi ambulatoriu, intervenţii chirurgicale, servicii de imagistică şi...
Zhanat Tussupbekov (Rompetrol): Modernizarea rafinăriei Petromidia ne aduce un beneficiu economic de 80 milioane dolari pe an (interviu) Investiţiile în rafinăria Petromidia au permis Grupului Rompetrol să reducă din costurile de rafinare şi să crească marjele, cu un beneficiu economic de 80 de milioane de dolari pe an.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.
INTERVIU/Botănoiu (MADR): Nu am luat poziţia ghiocel în faţa FMI în problema deficitului; vom negocia şi reducerea TVA România trebuie să înceapă cadastrarea terenurilor agricole deoarece, din 2020, plăţile în agricultură se vor face pe exploataţie şi nu pe unitatea de suprafaţă, afirmă secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, într-un interviu acordat AGERPRES.