Cele mai citite
 


Maramureş: Măsuri pentru perioada de caniculă
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, reunit joi, într-o şedinţă restrânsă, a solicitat celor 76 de unităţi administrativ-teritoriale identificarea unor surse suplimentare de apă şi asigurarea necesarului de efective şi tehnică pentru transportul apei potabile în localităţile care ar putea fi afectate de secetă.
Purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Buca, a declarat că, în caz de necesitate, se vor amplasa corturi anti-caniculă atât în municipiul Baia Mare, cât şi în alte oraşe aglomerate din judeţ, unde li se va putea acorda prim-ajutor persoanelor afectate de temperaturile ridicate din aceste zile.
De asemenea, CJSU le va solicita instituţiilor abilitate o serie de controale în taberele şcolare, la unităţi de alimentaţie publică şi cazare, unităţi de producţie, depozitare şi vânzare a produselor alimentare ca urmare a riscului crescut de îmbolnăvire.
Subprefectul judeţului Maramureş, Gyongyike Bondi, a declarat că a fost nevoie de actualizarea planului care prevede, pe lângă măsurile specifice, şi acţiuni de prevenţie, respectiv acordarea de consultanţă tehnică de specialitate comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă în elaborarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.
Potrivit subprefectului, în caz de necesitate se va solicita sprijinul Crucii Roşii Române şi Serviciului de Ajutor Maltez pentru montarea de corturi ventilate, în zonele urbane intens circulate. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Prefectul susţine că autorităţile sunt pregătite să intervină în situaţii de urgenţă provocate de caniculă Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în urma avertizărilor de cod calben şi cod portocaliu care vizează creşterea temperaturilor pentru următoarele zile, în judeţ au fost luate măsuri suplimentare de intervenţie în caz de necesitate.
Maramureş: CJSU a stabilit un plan de măsuri pe durata sărbătorilor de iarnă, cât şi pe durata sezonului rece Baia Mare, 26 nov /Agerpres/- Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a luat, de comun acord cu principalii responsabili din instituţiile implicate, o serie de măsuri în contextul sărbătorilor de iarnă cât şi pentru sezonul rece pentru sporirea siguranţa cetăţenilor, inclusiv pentru ...
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Maramureş: Gerul şi zăpezile au solicitat din plin serviciile de urgenţă În perioada avertizării cod galben de temperaturi extreme şi intensificări de vânt (22-27 ianuarie) 23 de persoane au beneficiat de asistenţă medicală la Unitatea Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean Baia Mare, se arată într-un comunicat de presă remis luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de...
Maramureş: SJU reînfiinţează serviciul de urgenţă în stomatologie, închis în urmă cu 20 de ani Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare a reînfiinţat serviciul de urgenţă stomatologie, desfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, în urma privatizării celor două policlinici stomatologice din municipiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul SJU Baia Mare, ec. Sorina Pintea.