Cele mai citite
 


Ministrul Cseke Attila solicită serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculei
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, solicită direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme.
Totodată, ministrul cere personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate. Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis joi AGERPRES.
Potrivit sursei citate, direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie. De asemenea, pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, MS recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00.
În aceste zile este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5- 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este bine să consumăm un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15- 20 de minute, precizează MS.
Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Este bine de ştiut că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare la orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise, se mai arată în comunicatul MS.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproape 230 de solicitări la serviciul de ambulanţă Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a înregistrat, vineri, de la ora 8,00 şi până la ora 12,30, aproape 230 de solicitări, dintre acestea aproximativ 127 fiind urgenţe, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul ambulanţei.
MS solicită serviciilor de ambulanţă alertarea şi suplimentarea echipajelor în zilele caniculare Ministerul Sănătăţii solicită serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate.
Ministerul Sănătăţii: 6.174 de solicitări, înregistrate la serviciile de ambulanţă Serviciile de ambulanţă din întreaga ţară au înregistrat în ultimele 24 de ore 6.174 de solicitări, dintre acestea peste 120 fiind din partea unor persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, suferind lipotimii şi deshidratări, se arată într-un comunicat de presă...
Peste 90 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate Peste 90 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate iar 6.534 au solicitat serviciile de ambulanţă în ultimele 24 de ore, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis luni.
Recomandări ale Ministerului Sănătăţii pentru perioada caniculei Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00, având în vedere avertizarea de cod galben de caniculă sub care se vor afla Capitala şi 21 de judeţe în următoarele zile.
Comunicat de presă - MS COMUNICAT DE PRESÃ