Cele mai citite
 


Municipalitatea ieşeană a adoptat un plan de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de caniculă
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipalitatea ieşeană a elaborat un plan de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei municipiului reşedinţă.
Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi a declarat, joi, că proprietarii magazinelor, supermarketurilor, farmaciilor sunt obligaţi să organizeze puncte de prim-ajutor utilizând personalul medical aflat la dispoziţia acestor unităţi.
De asemenea, susţine purtătorul de cuvânt al primăriei, este necesară identificarea şi evidenţierea persoanelor cu dizabilităţi, boli cronice şi posibilităţi materiale şi financiare reduse, în vederea acordării de ajutor, inclusiv apă minerală, sucuri şi fructe.
Totodată, societăţile şi regiile furnizoare de utilităţi publice trebuie să doteze punctele de încasare a facturilor cu echipamente de climatizare şi dozatoare de apă.
Municipalitatea va asigura stocuri de apă minerală în punctele de prim-ajutor şi distribuire a apei minerale către populaţie amenajate în centrele de cartier ale primăriei, în magazinele Kaufland, Carrefour-Felicia, Selgros, Iulius Mall, Moldova Mall, Billa, Liedl, Hala Centrală.
Patrulele de poliţie vor fi suplimentate pe timp de noapte iar cerşetorii şi persoanele fără adăpost vor fi reţinute şi duse în centrele de adăpost pe perioada caniculară.
O altă măsură impusă de Primărie pe perioada caniculei vizează interzicerea circulaţiei autovehicolelor cu o sarcină mai mare de 7,5 tone pe raza municipiului Iaşi între orele 10,00-20,00.
Din cauza caniculei, cinci persoane, majoritatea vârstnici, au ajuns joi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sf Spiridon din Iaşi. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Comunicat de presă - DSP Braşov MINISTERUL SÃNÃTÃŢII
Iaşi: Angajat Salubris mort din cauza caniculei; ITM anchetează cazul Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi a demarat joi o anchetă după ce un bărbat, angajat al societăţii de salubrizare a Iaşiului, a murit din cauza temperaturilor ridicate.
Iaşi: Acţiune transfrontalieră de salvare a unor fete din Republica Moldova dispărute în apele Prutului Mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi, precum şi echipaje de ajutor din Republica Moldova caută două fete care au dispărut, duminică, în apele Prutului.
Iaşi: Sute de persoane şi-au luat rămas bun de la membrii echipajului SMURD decedaţi în Republica Moldova Sute de cadre medicale, personal SMURD, ISU şi de la alte instituţii au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru a-şi lua rămas bun de la cei trei membri ai echipajului elicopterului SMURD care au murit în timpul unei intervenţii de salvare efectuate joi în Republica Moldova.
Municipalitatea ieşeană a pus în aplicare un plan de măsuri pentru diminuarea efectelor caniculei Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a pus în aplicare un planul de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei municipiului, având în vedere Codul portocaliu de caniculă emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie.