Cele mai citite
 


Parteneriat între farmaciile din Bucureşti şi Prefectura Capitalei în perioade de caniculă
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectura Capitalei a încheiat un protocol de parteneriat cu marile reţele de farmacii din Capitală, astfel încât persoanele afectate de caniculă să poată primi sprijin specializat, în caz de nevoie.
Vor fi funcţionale 470 de puncte farmaceutice din reţelele Dona, Sensiblu, Richter, Help Net, City Pharma, Farmaplus, Belladonna, Reţeta, Vitafarm, Catena Help Farm, Alissa şi Rofarm .
Lista şi adresele acestor farmacii se vor regăsi, de joi, pe site-ul Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, www.prefecturabucuresti.ro.
Pentru prevenirea şi atenuarea efectelor caniculei asupra populaţiei, la temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius, se impun următoarele măsuri de protecţie: consumarea în medie a 3 litri de lichide pe zi, evitarea consumului de alcool, consumarea a cât mai multe fructe şi legume, consumul de alimente cu valoare calorica scăzuta, protejarea corpului de expunerea directa la radiaţiile solare, evitarea circulaţiei între orele 11-17, în zilele cu temperaturi crescute.Persoanele cele mai afectate de temperaturile ridicate sunt copiii şi vârstnicii, precum şi cele cu afecţiuni cardio-vasculare. Aceste categorii de persoane vor evita circulaţia între orele 11,00-17,00, respectând măsurile de protecţie.AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Farmaciile din Bucureşti nu sunt încă pregătite tehnic să elibereze reţeta electronică Un raid făcut marţi prin farmaciile din Bucureşti din zona centrală a arătat că acestea nu sunt pregătite încă să elibereze reţeta electronică.
Ministrul Sănătăţii despre măsurile în caz de caniculă Magazinele şi farmaciile trebuie să asigure populaţiei spaţii cu aer condiţionat pe vreme de caniculă, toate echipajele serviciilor de ambulanţă ar trebui să fie la lucru, iar schemele de personal din toate unităţile sanitare au fost revizuite, a declarat luni, pentru RFI, ministrul Sănătăţii, Eugen...
Recomandări ale MS pentru perioada de caniculă Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei în această perioadă cu temperaturi extreme să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.
Gheorghe Mencinicopschi: Pe caniculă trebuie să mâncăm mai multe fructe şi legume În perioada de caniculă alimentaţia trebuie să fie săracă în grăsimi şi dulciuri, a declarat vineri pentru AGERPRES prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Catena – farmacia din care s-a cumpărat cel mai des în ultimul an - Un român din patru cumpără de la Catena Conform valului de octombrie al studiului de tip CAWIBus realizat de Exact Cercetare și Consultanță, Catena este farmacia vizitată în ultimul an de cei mai mulți români din mediul urban : 60% Pe următoarele locuri se situează Sensiblu, cu 55% și Dona, cu 40%.
Peste 400 de solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov Peste 400 de solicitări au fost înregistrate, luni, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti- Ilfov, dintre acestea 225 fiind urgenţe.