Cele mai citite
 


Cererea de eliberare a medicului Harry Mironescu, amânată pentru 20 august
vineri, 7 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 7 aug /Agerpres/ - Tribunalul Bucureşti a amânat, vineri, pentru data de 20 august, discutarea cererii de eliberare din arest sub control judiciar a şefului clinicii Sabyc, medicul israelian Harry Mironescu.

Acesta le solicită judecătorilor să îl lase în libertate, pe motiv că nu suportă detenţia, deoarece este bolnav şi îndeplineşte toate condiţiile pentru eliberare din arest.

Cereri de eliberare sub control judiciar au depus şi ceilalţi arestaţi în dosarul traficului cu ovule de la Sabyc, respectiv secretara clinicii Cecilia Borzea şi fiul lui Harry Mironescu, Yair Miron.

Medicul Harry Mironescu a fost arestat, pe 20 iulie, împreună cu fiul său Yair Miron şi secretara clinicii Cecilia Borzea, pentru implicare în trafic internaţional cu ovule.

Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

Tot în acest caz, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de alte 22 de persoane, dintre care Lewit Natan şi Ziskind Genia au interdicţia de a părăsi România, iar ceilalţi învinuiţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

DIICOT susţine că Harry Mironescu, în calitate de medic specialist ginecolog şi conducător "de facto" al clinicii private Sabyc din Capitală, a pus bazele unei activităţi infracţionale în scopul obţinerii unor sume consistente de bani, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană în scop terapeutic. AGERPRES/(Eusebi Manolache)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii...
Medicii israelieni de la clinica Sabyc, trimişi în judecată pentru trafic ilegal cu ovule Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind si secretara Cecilia Borza, au fost trimişi, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu ovule.
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi la cinci ani de închisoare Bucureşti, 14 nov/Agerpres/- Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat miercuri pe patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi pe medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind la câte cinci ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în...
Procesul medicilor de la clinica Sabyc a început cu o amânare Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, marţi, pentru 11 mai, procesul în care patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind şi secretara Cecilia Borza au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu...
Patronul şi secretara clinicii Sabyc vor fi eliberaţi din arest Bucureşti, 31 aug /Agerpres/ - Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, şi secretara Cecilia Borzea vor fi puşi în libertate, luni, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererile acestora de eliberare din arest sub control judiciar.
Şeful clinicii Sabyc cere să fie supus unei expertize medicale Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Şeful clinicii Sabyc, medicul israelian Harry Mironescu, le solicită procurorilor DIICOT să fie examinat medico-legal, pentru a se constata dacă suportă regimul de detenţie