Cele mai citite
 


Programele derulate de MS şi UNICEF, discutate de ministrul Cseke Attila şi reprezentantul organizaţiei
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, s-a întâlnit joi cu reprezentantul UNICEF pentru România, Edmond McLoughney, prilej cu care s-a discutat despre programele derulate în comun de Ministerul Sănătăţii şi UNICEF, a informat Serviciul de presă al MS, printr-un comunicat de presă.
"Programele derulate până acum cu UNICEF au fost foarte eficiente şi consider că această colaborare trebuie să continue şi în viitor, pentru că UNICEF prin cei peste 20 de ani de activitate în România a demonstrat că este un partener serios în ceea ce priveşte colaborarea bilaterală", a declarat ministrul Sănătăţii.
Reprezentantul UNICEF a vorbit despre programele care au fost şi sunt un succes în România.
"Pentru UNICEF este prioritară orice activitate care vizează ajutorarea aşa-numitelor grupuri vulnerabile. În această categorie intră problematica mamei şi copilului, unde consider că în România am înregistrat un succes prin Programul Spitalul - Prieten al copilului. Momentan, 23 de maternităţi au aderat la această campanie la nivel naţional şi sperăm ca la sfârşitul anului un procent de 50% din copiii care se nasc în România să fie în maternităţi care vor face parte din acest program", a spus Edmond McLoughney.
Atât Ministerul Sănătăţii, cât şi UNICEF susţin alăptarea naturală a nou-născuţilor. În acest sens, reprezentantul UNICEF a cerut susţinerea Ministerului Sănătăţii ca şi în România să fie creat cadrul legislativ pentru aplicarea Codului Internaţional de Marketing al Substitutelor de Lapte Matern.
"Suntem de acord cu acest demers, Ministerul Sănătăţii a iniţiat din 2006 schimbarea reglementării care a asigurat accesul la lapte praf la o categorie foarte largă de beneficiari. Conform noului Ordin, pe viitor, vor avea acces doar acele persoane la care într-adevăr există o problemă medicală. Pe această cale noi dorim să promovăm alăptarea naturală, cu atât mai mult cu cât studiile arată că nou-născuţii hrăniţi cu lapte matern până la 6 luni sunt mai sănătoşi decât cei hrăniţi cu substitute", a afirmat ministrul Cseke Attila.
La întâlnire s-a discutat şi despre colaborarea privind tratamentul antiretroviral al persoanelor infestate cu HIV/SIDA, precum şi despre imunizarea copiilor din comunităţile rome. AGERPRES/(AS - Claudia Stănescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru promovarea alăptării la sân, la Parlament Reprezentanţa UNICEF România a organizat, luni, la Parlament o campanie pentru promovarea alăptării copiilor la sân care a cuprins expoziţia de fotografie "Alăptarea în România", dar şi prezentarea iniţiativei privind marketingul substituenţilor de lapte matern.
Colaborare româno-iordaniană în domeniul oncologic Ministrul Sănătăţii din România, Cseke Attila, a anunţat, luni, la Cluj-Napoca (centru-vest), că ministerul pe care îl conduce şi Ministerul Sănătăţii din Iordania vor încheia un nou acord de cooperare în domeniul medical.
România a semnat declaraţia privind sănătatea copiilor cu dizabilităţi intelectuale Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat, vineri, alături de decidenţi din domeniul sănătăţii din 53 de ţări din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), declaraţia 'O sănătate mai bună, o viaţă mai bună: Copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale şi familiile lor'.
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii CMR au căzut de acord asupra proiectului pilot privind statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit joi cu o delegaţie a Colegiului Medicilor din România, condusă de profesorul Vasile Astărăstoae, cele două părţi căzând de acord asupra conţinutului proiectului de modificare a Legii 95/2006, proiectului pilot privind statutul spitalelor şi privind...
Cseke Attila: Bugetul MS pe 2011 este sustenabil şi creşte cu 8% faţă de cel din 2010 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni că este mulţumit de forma bugetului de care va beneficia Ministerul Sănătăţii în anul 2011, fiindcă este prevăzută o creştere cu 8% faţă de bugetul din 2010, ceea ce va permite demararea unor programe de investiţii în domeniu.