Cele mai citite
 


Satu Mare: Copii la spital, după expunere prelungită la soare şi consum de alimente păstrate necorespunzător
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 20 de copii din judeţul Satu Mare care au frecventat aceeaşi zonă de agrement s-au îmbolnăvit din cauza temperaturilor ridicate şi pentru că au consumat alimente păstrate necorespunzător, după cum arată rezultatul unei anchete efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare.
Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES de DSP Satu Mare, în intervalul 11 - 13 iulie, 21 de copii cu vârste între un an şi 14 ani au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe şi la Secţia boli infecţioase de la Spitalul Judeţean cu gastroenterocolită.
În urma sesizărilor, a fost demarată o anchetă epidemiologică. Rezultatele de laborator efectuate prin prelucrarea probelor biologice prelevate de la bolnavi, probe de alimente şi de apă din bazinele de agrement nu au pus în evidenţă agenţi patogeni care să determine simptomatologia persoanelor bolnave.
"Considerăm evenimentul de sănătate determinat de factori multipli: expunere prelungită la temperaturi ridicate, păstrare necorespunzătoare a alimentelor provenind din sursa proprie familială, asocierea de produse alimentare care prin cumul pot determina dispepsii şi manifestări de intoleranţă digestivă (suc, îngheţată, fructe, porumb fiert, ouă, maioneză)", se precizează în comunicatul de presă.
DSP atenţionează populaţia în ce priveşte respectarea normelor de igienă în zilele cu temperaturi ridicate, specialiştii recomandând prepararea corespunzătoare a alimentelor; păstrarea alimentelor perisabile la temperaturi 2 - 8 grade Celsius, consumarea legumelor şi a fructelor numai după spălarea corectă a mâinilor. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Anchetă a DSP privind cazul angajaţilor intoxicaţi cu alimente primite cadou de Paşte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce 30 de persoane, printre care şi un copil, au ajuns la Spitalul din Paşcani după ce au consumat alimente primite cadou de Paşte.
Satu Mare: Cazul unui bărbat care a făcut infarct în toaleta de la Urgenţe, verificat de instituţii Cazul unui bărbat care a făcut infarct în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare este verificat de mai multe instituţii judeţene, fiind suspiciuni că pacientul ar fi aşteptat prea mult până să fie consultat.
Sibiu: Direcţia de Sănătate Publică verifică restaurantul unui hotel de lux din municipiu Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu verifică miercuri restaurantul unui hotel de cinci stele din municipiul Sibiu, după ce şase turişti germani cazaţi aici au ajuns marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, a declarat...
Dâmboviţa: DSP a anchetat cazul bătrânului ajuns la Spitalul Judeţea cu larve în rănile de la picior Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a efectuat o anchetă în cazul bătrânului ajuns de la un centru social la Spitalul Judeţean Târgovişte cu larve în răni la picior, a descoperit mai multe nereguli şi a trimis concluziile Colegiului Medicilor.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...