Cele mai citite
 


Suceava: Un milion de lei pentru modernizarea Secţiei de imagistică şi a Laboratorului de radiologie de la Spitalul de Urgenţă
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' din Suceava a inaugurat, joi, Secţia de imagistică şi Laboratorul de radiologie, ambele modernizate prin finanţare guvernamentală şi locală.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prezent la eveniment, a declarat că valoarea investiţiei se ridică la aproximativ un milion de lei, iar banii pentru lucrările de modernizare provin de la Guvern şi de la CJ.
Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală funcţionează la parterul spitalului şi este deservit de cinci medici. Anul trecut, în cadrul laboratorului au fost efectuate 43.100 de investigaţii radiologice şi se estimează că, în 2011, numărul acestora va ajunge la peste 62.000.
Flutur a spus că atât la Radiologie, cât şi la Imagistică se vor mai investi bani în achiziţionarea de aparatură medicală, amintind că în prezent se fac demersuri pentru cumpărarea unui nou computer tomograf de ultimă generaţie.
În opinia sa, se impune angajarea unor medici pentru că personalul medical este insuficient, având în vedere adresabilitatea din ambulator.
Gheorghe Flutur a subliniat că, din 2009 şi până în prezent, la Spitalul Judeţean au fost executate reparaţii curente şi capitale în valoare de aproximativ 266 milioane de lei, banii provenind de la Guvern, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava. AGERPRES/(A - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Un nou computer tomograf la Spitalul Clinic Judeţean Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu beneficiază de posibilitatea efectuării unor investigaţii medicale complexe cu ajutorul noului computer tomograf din dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală, conform unui comunicat remis marţi AGERPRES.
Suceava: Spitalul Judeţean a inaugurat două secţii modernizate Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan Nou'' Suceava a inaugurat, vineri, secţiile de ORL şi Cardiologie, precum şi farmacia unităţii, după ce a fost finalizată modernizarea acestora prin investiţii de aproximativ 440.000 de euro.
Bacău: A fost inaugurat noul computer tomograf al Spitalului judeţean de urgenţă Un computer tomograf a fost pus în funcţiune, miercuri seara, la Spitalului Judeţean de Urgenţă/SJU/ Bacău.
Suceava: Parteneriat public-privat de peste un milion de euro la Spitalul Judeţean Centrul de Cardiologie şi Radiologie de la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a fost inaugurat, investiţia în valoare de peste un milion de euro fiind realizată printr-un parteneriat public - privat cu Centrul medical Med New Life Bucureşti şi cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ)...
Suceava: Spitalul judeţean achiziţionează un computer tomograf de ultimă generaţie, cu finanţare de la MS şi CJ Spitalul Judeţean Suceava va achiziţiona un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat cu 1,6 milioane de lei printr-o licitaţie electronică, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...