Cele mai citite
 


Tulcea: Mese rotunde medicale cu invitaţi de top
vineri, 15 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a început, joi, seria manifestărilor medicale dedicate doctorilor din judeţ care vor să beneficieze de experienţa colegilor din Bucureşti.
Aproape 70 de medici din judeţul Tulcea au participat, joi, la un seminar pe tema bolilor infecţioase, a hepatitelor şi antibioticoterapie, susţinut de dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
"Temele acestei conferinţe sunt probleme la nivelul întregii ţări, cu impact social major, şi sunt incidenţe cât de cât uniforme la nivel naţional. Nu pot spune că în acest sezon estival au apărut probleme deosebite în ţară", a precizat dr. Streinu-Cercel.
La rândul său, şeful DSP Tulcea, Laurenţia Militaru, a afirmat că asemenea mese rotunde pe teme medicale se vor organiza în continuare de instituţia pe care o conduce, dorind să aducă în judeţ medici cu experienţă din Bucureşti. "Dorim să invităm în fiecare lună la Tulcea medici de vază din România, iar asemenea acţiuni să devină o tradiţie pentru judeţul nostru", a menţionat Militaru.
Potrivit DSP, Zilele Medicale Tulcene care se vor organiza de filiala judeţeană a Colegiului medicilor vor avea loc la finele lunii septembrie, acţiunea urmând să aducă în judeţ autori de lucrări medicale pe teme cu impact social. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Parteneriat inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de medici la nivel regional Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a anunţat vineri, la Tulcea, încheierea unui parteneriat inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de medici specialişti înregistrat la nivel regional.
Tulcea: Autorităţile sanitare, pregătite pentru creşterea numărului de cazuri de gripă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea nu a înregistrat niciun caz de gripă în acest sezon, conducerea instituţiei susţinând că este pregătită pentru a face faţă creşterii numărului de cazuri.
Tulcea: Acord inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de specialişti din domeniul sănătăţii Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Iulian Chiriac şi reprezentanţi ai unor instituţii din Tulcea, Constanţa şi Bucureşti au semnat, vineri, la Tulcea, un acord de colaborare inter-instituţional pentru derularea unui program cu scopul acoperirii deficitului de medici cu care se confruntă judeţul...
Tulcea: DSP aşteaptă anul acesta 9.700 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea aşteaptă să primească anul acesta din partea ministerului de resort 9.700 doze de vaccin antigripal, potrivit directorului instituţiei, Mihaela Nicolau.
Gura Portiţei şi lacul Ciuperca, singurele zone de îmbăiere din judeţul Tulcea amenajate şi autorizate sanitar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea le recomandă turiştilor care ajung în acest sezon estival în Delta Dunării să se îmbăieze în zonele amenajate şi autorizate sanitar, pentru a preveni incidentele nedorite în timpul vacanţei.
Tulcea: O nouă tranşă de vaccinuri antigripale gratuite pentru populaţia vulnerabilă din judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) va ridica săptămâna viitoare cea de-a doua tranşă de vaccinuri antigripale alocate de ministerul de resort populaţiei aparţinând grupurilor vulnerabile din judeţul Tulcea.