Cele mai citite
 


Fără reduceri salariale la Ambulanţa
vineri, 7 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Suceava, 7 aug /Agerpres/ - Ambulanţierii sunt printre puţinii sanitari care îşi primesc integral drepturile salariale.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, Daniel Martiniuc, a declarat, vineri, că unitatea nu înregistrează datorii, singurele fiind cele curente, la carburanţi, utilităţi şi reparaţii, care vor fi plătite în această lună.

„Până acum nu s-a făcut nicio reducere salarială, că nu a fost cazul. S-au acordat toate prevederile stabilite, inclusiv tichetele de masă, iar în luna septembrie sperăm să dăm şi al 13-lea salariu”, a spus Martiniuc.

La capitolul prevederi bugetare pe 2009, valoarea contractului este de 12,345 milioane de lei, în prima jumătate a anului fiind realizate servicii în valoare de 6,981 de lei.

SAJ Suceava şi-a propus realizarea de venituri proprii în sumă de 554.000 de lei, realizând până în prezent 310.000 de lei. „La capitolul cheltuieli de personal suma prevăzută pe 2009 este de 12,899 milioane de lei şi s-au cheltuit 7,291 milioane de lei”, a spus Martiniuc.

Bugetul mai cuprinde printre altele şi 32.000 de lei pentru formarea continuă a personalului.

Directorul SAJ Suceava a precizat că personalul mediu şi ambulanţierii au fost o săptămână la Căciulata, la un curs de instruire, iar aceeaşi categorie de personal se formează şi la Eforie Sud, cheltuielile fiind suportate de asociaţia profesională proprie la care aceştia sunt membri şi plătesc cotizaţie. AGERPRES/(Silvia Marcu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Propunere legislativă: Sporuri pentru militarii şi civilii care lucrează în condiţii periculoase Militarii şi civilii care lucrează în condiţii periculoase şi în domeniul situaţiilor de urgenţă ar putea beneficia de sporuri şi prime, potrivit unei propuneri legislative a liberalului Corneliu Dobriţoiu.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă este înglobat în datorii Situaţia financiară la Serviciul Judeţean de Ambulanţă este jalnică, din cauza subfinanţării, a declarat, joi, Alecsandru Maiorescu, directorul acestei unităţi sanitare.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.
Botoşani: Protest al angajaţilor de la ambulanţă Aproximativ 100 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au protestat, vineri, în curtea instituţiei faţă de neîncasarea unor drepturi salariale.
Constanţa: Serviciu de ambulanţă dotat corespunzător, dar cu deficit de personal Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, care include zece substaţii, are dotarea logistică necesară, printre care 84 de maşini, însă nu are suficient personal pentru a putea exploata autospecialele.
Federaţia Sindicală Ambulanţa suspendă protestul opt zile Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa îşi suspendă protestul opt zile, pentru a avea timp să depună amendamente la legea salarizării unitare, a declarat miercuri liderul sindicatului, Gheorghe Chiş, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.