Cele mai citite
 


ANI: Consilier judeţean din Mureş, în conflict de interese
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Imre Sandor Benedek, consilier judeţean în Mureş şi şef secţie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, a încălcat dispoziţiile legale privind regimul juridic al conflictelor de interese, deoarece a încheiat un contract între unitatea medicală şi o firmă unde este acţionar.
Începând cu data de 14 decembrie 1998, Benedek a fost delegat să exercite funcţia de şef de secţie în cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, iar din 2 iulie 2010 el ocupă acest post în baza unui contract de administrare.
În martie 2010, în calitate de şef de secţie, Benedek a stabilit cu SC Cardio Med SRL, societate în cadrul căreia deţine calitatea de asociat, relaţii comerciale prin încheierea unui contract de furnizare a serviciilor medicale, contract care a fost prelungit până în anul 2011 printr-un act adiţional.
ANI a identificat elemente în sensul încalcării regimului juridic al conflictului de interese, deoarece dispoziţiile art. 180, alin. (2) din Legea nr. 95/2008 privind reforma în domeniul sănătăţii: 'Constituie conflict de interese deţinerea de către manager persoană fizica (...) de acţiuni sau interese la societăţi comerciale ori organizaţii nonguvernamentale care stabilesc relaţii comerciale cu spitalul la care persoana în cauză exercită sau intenţionează să exercite funcţia de manager' se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice.AGERPRES/(AS-Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANI: 29 de foşti sau actuali directori şi şefi secţie de spital, declaraţi incompatibili şi în conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat în cazul a 29 de foşti sau actuali manageri de spital, şefi de secţie/serviciu şi foşti sau actuali directori medicali din mai multe judeţe încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese de natură administrativă şi...
ANI: Deputatul Florică Bîrsăşteanu s-a aflat în incompatibilitate şi conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul deputatului Florică Bîrsăşteanu, pe vremea când acesta era consilier local în Timişoara şi director medical/manager interimar al...
ANI: Director la Institutul 'Ana Aslan', în conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Gabriel Ioan Prada, director medical şi fost manager al Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan".
ANI: Trei manageri de spital, în conflict de interese sau incompatibilitate Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenta stării de incompatibilitate precum şi încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală de către trei manageri de spital.
Directorul financiar al Spitalului Socola, în conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală de către Daniela Maria Rădulescu, director financiar-contabil la spitalul Clinic de Psihiatrie Socola Iaşi.
Trei şefi din spitale, găsiţi de ANI în incompatibilitate şi conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum şi indicii privind existenţa conflictului de interese de natură penală în cazul a trei foşti sau actuali angajaţi cu funcţii de conducere în sistemul de sănătate publică.