Cele mai citite
 


Anorexia şi bulimia masculină, în plină ascensiune în Marea Britanie
luni, 16 iulie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Probleme cu greutatea, Ce mancam?, Diete, Boli de nutritie
 

Din ce în ce mai mulţi bărbaţi britanici dobândesc periculoase tulburări de alimentaţie. Cauza: presiunile psihologice la care sunt supuşi bărbaţii, ca urmare a extinderii, în cadrul culturii de masă, a unei anumite idei despre 'corpul ideal' şi modelului aspiraţional al bărbaţilor-manechin, notează cotidianul britanic Daily Mail.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie, în ultimii zece ani numărul de îmbolnăviri de acest gen a crescut cu 66% în rândul bărbaţilor. Este vorba de anorexie, dar mai ales de bulimie, care îi afectează pe reprezentanţii sexului puternic într-o proporţie de trei ori mai mare.

În prezent, circa 1,6 milioane de cetăţeni britanici suferă de tulburări de alimentaţie, iar fiecare al cincilea este bărbat. Bărbaţii nu sunt întotdeauna dispuşi să recunoască existenţa unei probleme de acest gen, deoarece înainte se considera că astfel de chestiuni vizează în special fetele aflate la vârsta adolescenţei, subliniază Daily Mail.

După cum explică secretarul de presă al unei organizaţii de binefacere de profil, pacientul este cuprins de o preocupare nesănătoasă cu privire la propria greutate corporală, făcând o fixaţie pe exerciţiile fizice şi pe numărul de calorii consumate. Exerciţiile în exces constituie principalul factor care cauzează tulburări de alimentaţie printre bărbaţi, care încep să fie obsedaţi de ideea de a face fitness în fiecare zi.

Interlocutorul cotidianului britanic face o analogie cu îngrijorarea pe care o au femeile faţă de propriul corp şi atenţionează: Tulburările de alimentaţie constituie o gravă problemă psihologică, acestea putând duce chiar la deces.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulburarile de alimentatie Tulburarile de alimentatie afecteaza 3% din populatia adulta a lumii constituind una dintre problemele cele mai grave pe care specialistii in nutritie, neurologii si psihiatrii se straduie sa le eradicheze. Ca in cazul oricarei alte afectiuni psihosomatice, exista diferente de simptomatologie de la...
Ce este tulburarea alimentara? Termenul de „tulburare alimentara” descrie o boala psihologica, care afecteaza atat femeile, cat si barbatii, acoperind o arie larga de obiceiuri alimentare, de la mancatul compulsiv pana la anorexie.
Ortorexia, obsesia pentru o alimentaţie sănătoasă, nu este lipsită de riscuri (studiu) Ortorexia este o tulburare de comportament alimentar care constă într-o obsesie pentru o alimentaţie sănătoasă. Oamenii care suferă de această patologie sunt obsedaţi să caute hrană cât mai sănătoasă şi resping sistematic alimente cunoscute ca nesănătoase. Se feresc să mănânce o cantitate cât de mică...
'Hormonul dragostei' ar putea ajuta la tratarea anorexiei Un hormon eliberat în timpul naşterii şi al relaţiilor sexuale poate fi folosit ca tratament pentru anorexia nervoasă, au indicat două studii realizate de cercetători britanici şi coreeni, relatează joi BBC.
Tulburarile alimentare si dependenta Studiile indica faptul ca dependenta de droguri si alcool coexista de multe ori cu tulburarile alimentare. Un studiu efectuat in Statele Unite arata ca intre 30% si 50% dintre indivizii bulimici si 12% – 18% dintre cei anorexici sunt dependenti de alcool sau droguri ilegale, fata de 9% din populatia...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.