Cele mai citite
 


Aproape 230 de solicitări la serviciul de ambulanţă
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a înregistrat, vineri, de la ora 8,00 şi până la ora 12,30, aproape 230 de solicitări, dintre acestea aproximativ 127 fiind urgenţe, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul ambulanţei.
Aceasta a precizat că numărul solicitărilor nu este mare şi că dintre acestea doar şase solicitări au fost pentru persoane căzute în stradă, fără să aibă legătură cu canicula, şi au fost doar 10 cazuri de lipotimii.
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, joi, direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme.
Totodată, ministrul a cerut personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate. Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis joi AGERPRES.
Potrivit sursei citate, direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie. De asemenea, pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, MS recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00.
În aceste zile este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5- 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este bine să consumăm un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15- 20 de minute.
Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Este bine de ştiut că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare la orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
De asemenea, prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de urgenţe Oftalmologice, a atras atenţia asupra faptului că nu trebuie să privim sub nici o formă direct la soare.
"Uitându-ne direct la soare se întâmplă un fenomen identic cu aplicarea laserului, se ard vasele de sânge de pe retină şi persoana respectivă poate să îşi piardă vederea" a explicat pentru AGERPRES specialistul oftalmolog.
Privitor la ochelarii de soare, dr. Monica Pop recomandă să nu folosim ochelari de soare de culoare închisă, deoarece atunci când cineva poartă ochelari de soare de culoare foarte închisă şi îi dă jos, ochiul face un efort să se adapteze.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 400 de solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov Peste 400 de solicitări au fost înregistrate, luni, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti- Ilfov, dintre acestea 225 fiind urgenţe.
Ministerul Sănătăţii: 6.174 de solicitări, înregistrate la serviciile de ambulanţă Serviciile de ambulanţă din întreaga ţară au înregistrat în ultimele 24 de ore 6.174 de solicitări, dintre acestea peste 120 fiind din partea unor persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, suferind lipotimii şi deshidratări, se arată într-un comunicat de presă...
MS solicită serviciilor de ambulanţă alertarea şi suplimentarea echipajelor în zilele caniculare Ministerul Sănătăţii solicită serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate.
Ministrul Cseke Attila solicită serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, solicită direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme.
Ambulanţa Bucureşti-Ilfov a înregistrat 433 de solicitări până la ora 14,00 Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat marţi, până la ora 14,00, un număr de 433 de solicitări, dintre acestea 206 fiind urgenţe, a declarat pentru AGERPRES managerul instituţiei, Alis Grasu.
Ambulanţa Bucureşti-Ilfov: Peste 440 de solicitări - marţi, între orele 8,00 şi 14,00 Un număr de 448 de solicitări au fost făcute marţi, între orele 8,00 şi 14,00, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul unităţii.