Cele mai citite
 


Attila Cseke a cerut o analiză a execuţiei bugetului la unităţile sanitare şi anunţă că va revoca sumele ce nu au fost investite
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că a cerut o analiză a execuţiei bugetului la unităţile sanitare şi, dacă va fi cazul, va revoca sumele alocate, care nu au fost investite.
"Pot să vă spun că vom face o evaluare la nivel naţional cu privire la execuţia bugetului pe investiţii şi acolo unde vom constata probleme vom merge până la revocarea sumelor alocate, pentru că este nepermis ca banii alocaţi pe sănătate să nu fie cheltuiţi pe investiţii, iar banii anul acesta au fost alocaţi începând din ianuarie - februarie, astfel încât procedurile puteau fi făcute. Vom face o analiză şi vom lua măsurile necesare. Dacă vom avea astfel de cazuri, în mod cert vom lua măsuri", a afirmat ministrul.
Attila Cseke a susţinut că a cerut o nouă evaluare şi că în mod cert vor fi cazuri justificate pentru care încă nu s-au executat sumele respective, dar şi situaţii în care există deja contracte încheiate, iar lucrările sunt în curs de derulare, dar nu pot fi plătite nefiind finalizate.
"Problema va apărea acolo unde practic demersurile de achiziţie nu sunt începute sau sunt în fază incipientă, ceea ce în mod cert va atrage retragerea sumelor respective şi realocarea la alte spitale, acolo unde investiţiile au fost executate sau în curs de execuţie. Am câteva semnale, dar nu vreau să vă dau acum exemplul până când nu se face analiza, dar am semnale că la unele spitale contractele nu sunt încheiate, iar procedura de achiziţie este într-o fază incipientă, ceea din punctul meu de vedere ridică grave probleme de management şi s-ar putea să luăm şi alte măsuri", a accentuat Attila Cseke, refuzând însă să dea exemple concrete până la finalizarea analizei. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SCJU Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară, în urma unei investiţii în valoare de 5 milioane de lei, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Attila Cseke anunţă că vor fi 'schimbări semnificative' la conducerea spitalelor Târgu Mureş, 28 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că de la preluarea portofoliului de nu a schimbat niciun manager de spital din ţară, însă vor urma schimbări, în primul rând pe criterii de eficienţă.
Attila Cseke: MS şi MAI lansează o procedură de achiziţie publică pentru ambulanţe şi elicoptere Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş, în cadrul conferinţei de presă prilejuite de împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD, că în curând, împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, va lansa o procedură de achiziţie publică...
Ministrul Attila Cseke verifică respectarea termenelor de plată către farmacii Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a avertizat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, conducerile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) care nu s-au conformat termenelor privind plata facturile la medicamente pe luna iunie 2009.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Mureş: Dr. Radu Deac susţine că Attila Cseke a recunoscut că desfiinţarea IBCvT a fost o decizie politică Profesorul universitar doctor Radu Deac a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că fostul ministrul al Sănătăţii, Attila Cseke, ar fi recunoscut în faţa sa că desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş a fost o decizie strict politică.