Cele mai citite
 


Attila Cseke: Am solicitat pentru rectificarea bugetară o sumă de 4,4 miliarde de lei
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş că a solicitat pentru rectificarea bugetară, care ar putea avea loc în luna august, o sumă de 4,4 miliarde de lei.
'Am solicitat pentru rectificarea bugetară o sumă de 4,4 miliarde de lei noi. Mare parte a acestei sume este necesară pentru rectificarea bugetului CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate -n.r.). Dacă vă aduceţi aminte, eu în decembrie deja, la aprobarea legii bugetului, am semnalat că acest buget al Casei va trebui rectificat', a spus Cseke, care a precizat că ministrul Sănătăţii, pe actuala legislaţie, nu ar trebui să se preocupe de bugetul CNAS, care o instituţie autonomă faţă de Ministerul Sănătăţii.
Acesta a spus că pe acest considerent ar trebui ca bugetul CNAS să fie rectificat la iniţiativa Casei de Asigurări de Sănătate, dar că a făcut demersurile respective, întrucât percepţia publică este că 'pentru tot ceea ce se întâmplă, pentru toate contractele cu spitalele (pe care nu le încheie ministerul), pentru toate medicamentele (pe care nu le asigură MS) ministerul e vinovat sau trebuie tras la răspundere ministerul şi ministrul în persoană'.
'Eu am făcut aceste demersuri, am semnalat aceste probleme şi vom încerca să le soluţionăm. În mod cert problemele stringente sunt cele legate de programele naţionale de sănătate, pe diabet şi pe oncologie. De asemenea, pe boli cardiovasculare am solicitat o sumă de 100 de milioane de lei şi pentru noi investiţii pe partea de mijloace de transport pentru serviciile de urgenţă', a arătat ministrul.
Attila Cseke a mai afirmat că Ministerul Sănătăţii a încheiat contractele pentru achiziţia, în patru ani, a până la 1.500 de mijloace de transport pentru serviciile de ambulanţă şi SMURD şi că bugetul de anul acesta al Ministerului Sănătăţii permite achiziţionarea a 230 dintre ele.
'Dar dorim să mai achiziţionăm, astfel încât să putem să schimbăm total toate mijloacele de transport care au o vechime mai mare de 7-8 ani şi să le înlocuim cu mijloace de transport complet noi. Cred că undeva la începutul lunii august - din semnalele pe care eu le am, sigur că nu eu fac rectificarea - va fi rectificare sau la mijlocul lunii august şi până atunci discutăm şi ne susţinem ideile şi necesităţile, fără niciun fel de discuţie', a accentuat acesta.
Attila Cseke a precizat că nu crede într-o rectificare negativă a bugetului ministerului pe care îl conduce, chiar dacă 'nu este exclus nimic în viaţă', dar că 'în mod cert trebuie să fie rectificare pozitivă pe sănătate'.AGERPRES /(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii pentru programul privind bolile rare (surse) Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea cu aproximativ un milion de euro de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a bugetului Ministerului Sănătăţii pentru programul de diagnostic şi tratament al bolilor rare, au informat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.
Dr. Imre Benedek: Includerea CNAS în structura MS încalcă principiile funcţionării sistemului de asigurări Şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, prof. dr. Imre Benedek, nu agreează ideea lansată de ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, cu privire la necesitatea subordonării Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate faţă de Ministerul Sănătăţii şi includerii...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
UPDATE Comisiile reunite de sănătate: Bugetele MS şi CNAS pentru 2016, avizate favorabil Comisiile de sănătate ale Parlamentului au avizat favorabil vineri bugetul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe anul 2016, cu majoritate de voturi.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.