Cele mai citite
 


Buzău: Grup de lucru pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de lucru pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi a fost constituit vineri, în urma unei reuniuni organizate de Asociaţia "1 iunie 2001" în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău.
Din acest grup mai fac parte reprezentanţi ai unor instituţii locale, cum ar fi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precum şi alte şase organizaţii neguvernamentale.
"Grupul de lucru va analiza, în continuare, inadvertenţele şi va propune soluţii viabile de rezolvare a lungului şir de probleme purtate pe umeri de persoanele cu dizabilităţi sau însoţitorii persoanelor cu handicap accentuat", a declarat, pentru AGERPRES, Ionica Tarău, preşedintele asociaţiei "1 iunie 2001" Buzău.
Potrivit sursei citate, grupul de lucru solicită înfiinţarea unor centre de zi pentru persoanele cu dizabilităţi, scutirea de la taxe şi impozite conform reglementărilor, existenţa unor alternative de plată a indemnizaţiilor sau salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap, în cazul în care se produce sistarea plăţilor.
Concluziile grupul de lucru vor fi consemnate într-o scrisoare deschisă ce va fi adresată luni, 18 iulie, parlamentarilor şi comisiilor cu atribuţii în reprezentarea intereselor persoanelor cu dizabilităţi. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Provocări în domeniul sănătăţii descoperite în urma campaniei de informare şi de screening cardiovascular derulată în Sebiş, jud. Arad Consiliul Judeţean Arad şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, împreună cu membrii Comisiei Consultative (din care fac parte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Patronatul Medicilor de Familie Arad...
Buzău: Un nou centru destinat copiilor cu autism Un centru de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism unde 19 copii beneficiază de asistenţă de specialitate s-a deschis în cadrul Complexului de servicii pentru copilul cu handicap sever nr. 8 din Buzău.
Buzău: Noi angajaţi la Protecţia Copilului Consiliul Judeţean Buzău a aprobat marţi angajarea a 20 de asistenţi maternali de către Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Alba: Sedii neaccesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii Alba Iulia, 8 iul /Agerpres/ - Unele instituţii publice din Alba, cum ar fi Casa de Asigurări de Sănătate sau Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, nu au înălţimea ghişeelor la un nivel accesibil persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, acestea fiind situate chiar şi la un metru şi jumătate.
Buzău: Conducerea DGASPC solicită demisia directorului centrului unde a murit un copil Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a solicitat luni demisia şefului Centrului pentru copii cu handicap sever nr. 8, unde în urmă cu două săptămâni a murit un copil.
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...