Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Deputatul Ion Tabugan (UNPR) va cere modificarea bugetului CAS, pentru a veni în sprijinul bolnavilor
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele UNPR deputatul Ioan Tabugan va depune un amendament la legea privind modificarea bugetului Casei de Asigurări de Sănătate în vederea soluţionării problemei bolnavilor de diabet şi de cancer, pentru care fondurile au fost epuizate sau se apropie de final.
Potrivit unui comunicat al formaţiunii remis vineri AGERPRES, circa 8.000 de bolnavi de diabet şi peste 500 de bolnavi de cancer din judeţul Caraş-Severin aşteaptă o soluţie favorabilă pentru suplimentarea bugetelor Programelor Naţionale de Sănătate, ce îi vizează direct.
Fondurile destinate programului pentru diabet, în Caraş-Severin, au fost epuizate la sfârşitul lunii iunie, iar banii destinaţi tratamentului oncologic mai ajung doar până pe 15 august.
Prin urmare, deputatul Ion Tabugan a purtat discuţii cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, în vederea soluţionării acestei situaţii dramatice.
"Este o situaţie inacceptabilă! Din discuţiile pe care le-am avut cu doamna Mirela Zeman, preşedinte al CJAS Caraş-Severin, am aflat că bugetele pentru bolnavii de cancer s-au înjumătăţit în 2011, faţă de anul precedent. Aceste tratamente sunt extrem de scumpe. Pentru un bolnav de diabet, de exemplu, doza obligatorie pentru trei zile costă peste 50 lei. De unde să scoată banii oamenii, în special pensionarii? Să nu mai vorbesc de tratamentul oncologic, care, am înţeles, ajunge la cel puţin 1.000 euro pe lună! Voi face un amendament la legea privind modificarea bugetului C.A.S. cu sumele necesare pentru judeţul Caraş-Severin, până la sfârşitul acestui an, astfel încât bolnavii să nu aibă de suferit", se arată în comunicat. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Nou preşedinte la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Noul preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin este Tudoriţa Nicula, preşedinta filialei judeţene a femeilor social-democrate.
Caraş-Severin: Datorii ale CJAS, pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin înregistrează, la această dată, obligaţii de plată restante la furnizorii de medicamente, pentru boli cronice utilizate în programele naţionale cu scop lucrativ, în sumă de aproape 4 milioane lei.
Maramureş: Fondurile pentru unele medicamente ale bolnavilor de diabet şi cancer, epuizate de CAS Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş a anunţat că, începând din 12 iulie, a epuizat creditul de angajament pentru medicamentele bolnavilor de diabet şi cancer, eliberate prin farmaciile cu circuit deschis.
Caraş-Severin: Comuna Caraşova a rămas fără medic de familie, dar şi fără dispensar Locuitorii comunei Caraşova au rămas, de la începutul anului fără doctor, dar şi fără dispensar, după ce singurul medic de familie ce a activat aici a renunţat la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin şi a închis dispensarul, imobil aflat în proprietatea sa.
Caraş-Severin: CJAS a perfectat contracte de furnizare de servicii cu 168 de medici de familie Casa de Asigurări de Sănătate a perfectat, în acest an, la nivelul judeţului Caraş-Severin, contracte de furnizare de servicii medicale cu un număr de 168 de medici de familie, dintre care, 73 funcţionează în mediul rural.
Dolj: CAS poartă discuţii cu medicii de familie Craiova, 8 ian /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj i-a invitat, vineri, la discuţii atât pe reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină Generală din România - filiala Dolj, cât şi pe cei ai Patronatului Medicilor de Familie, după ce medicii de familie din Dolj au anunţat, joi, că...