Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Spitalul din Bocşa s-a transformat în cămin de bătrâni
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria oraşului Bocşa a investit circa 100.000 de lei din bugetul local pentru a transforma Spitalul de Boli Cronice, care a existat în localitate şi care a fost închis de la 1 aprilie, în cămin pentru bătrâni.
A fost înlocuită tâmplăria din lemn cu tâmplărie PVC, au fost redimensionate spaţiile şi s-a cumpărat mobilier.
"Mulţumesc personalului care a înţeles situaţia. În prezent, sunt admise în căminul nostru 26 de persoane vârstnice, în cele trei secţii diferite, în funcţie de gradul de dependenţă a acestora", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Anca Pascu, directorul Căminului pentru persoane vârstnice din Bocşa.
Şi bătrânii instituţionalizaţi aici sunt mulţumiţi de condiţiile oferite. "Aici se mănâncă mai bine decât mâncam eu acasă. Am aşteptat trei luni, dar a meritat. La cămin ne asigură asistenţa medicală 24 de ore din 24", a afirmat o bătrână.
Căminul din Bocşa are o capacitate de 50 de persoane, iar până acum şi-au găsit o nouă casă 26 de bătrâni. Căminul funcţionează cu personal preluat de la fostul spital. Deocamdată, azilul ar mai avea nevoie de un psiholog şi de un asistent social. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Modelul medical din Slatina Timiş, exemplu şi pentru alte localităţi Modelul dezvoltat în comuna Slatina Timiş în ceea ce priveşte asistenţa medicală primară şi asistenţa medicală comunitară, care se bazează pe solidaritatea dintre beneficiari şi pe colaborarea strânsă dintre instituţiile publice de sănătate şi administraţiile locale, ar putea fi implementat şi în alte...
Caraş-Severin: La Caransebeş s-a inaugurat un modern cămin de bătrâni Cel mai modern cămin pentru persoane vârstnice din Caraş-Severin a fost inaugurat, joi, în municipiul Caransebeş.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Caraş-Severin: Protest împotriva transformării spitalului din Anina în cămin de bătrâni Peste 700 de oameni au protestat miercuri în centrul oraşului Anina împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalul din localitate în azil de bătrâni.
Caraş-Severin: UPU a SJU primeşte zilnic şapte-opt persoane muşcate de căpuşe Încălzirea vremii a favorizat apariţia căpuşelor, fapt pentru care, circa o sută de cărăşeni au fost muşcaţi şi au avut nevoie de asistenţă medicală în această primăvară, la UPU a SJU din Reşiţa fiind înregistrate în medie şapte-opt cazuri.
Suceava: Angajaţii Spitalului Solca lucrează neretribuiţi, după ce s-a stopat finanţarea unităţii Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Cronice din oraşul sucevean Solca muncesc de luni fără a fi retribuiţi, deoarece unitatea a rămas fără finanţare, în condiţiile în care nu s-a luat o decizie în Consiliul Local (CL) privind transformarea în cămin de bătrâni sau păstrarea statutului de spital.