Cele mai citite
 


Cinci spitale din 18 sunt avizate sanitar
vineri, 7 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Oradea, 7 aug /Agerpres/ - Din cele 18 unităţi sanitare cu paturi publice din Bihor, doar cinci unităţi sanitare au autorizaţie sanitară de funcţionare, celelalte unităţi sanitare având termen o lună pentru a-şi depune documentaţia la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor, în vederea obţinerii acestei autorizaţii.

Potrivit unui comunicat transmis de DSP, situaţia arată că din cele 18 unităţi sanitare cu paturi publice, 11 unităţi au autorizaţie sanitară de funcţionare (ASF) în termen, dar fără plan de conformare. Cinci unităţi au autorizaţie sanitară de funcţionare în termen şi cu plan de conformare: Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea, Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea, Spitalul Municipal Ep. N. Popovici Beiuş, Spitalul Municipal Dr. Pop Mircea Marghita şi Spitalul Municipal Salonta. Două unităţi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi Centrul Medico-Social de Psihiatrie Nucet, nu au autorizaţii de funcţionare, în timp ce Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea e în curs de expertizare pentru obţinerea vizei anuale a ASF.

"Pentru unităţile neautorizate sanitar s-a dat termen de 30 zile pentru depunerea documentaţiei pentru obţinerea ASF şi a unui plan de măsuri cu termene şi responsabilităţi pentru îndeplinirea condiţiilor igienico-sanitare necesare ASF", precizează comunicatul DSP, semnat de directorul coordonator, dr. Marius Pîrcioagă.

Departamentul de Control în Sănătate Publică al instituţiei a înaintat la Ministerul Sănătăţii situaţia autorizării sanitare a unităţilor spitaliceşti din judeţul Bihor. AGERPRES/(Eugenia Paşca)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Ministerul Sănătăţii: DSP a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Argeş Direcţia de Sănătate Publică Argeş a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unitatea sanitară fiind amendată cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenţă medicală şi au urmărit...
Ministerul Sănătăţii va transmite către DSP, până la sfârşitul săptămânii, certificatele de medic specialist Ministerul Sănătăţii va transmite către Direcţiile de sănătate publică, până la sfârşitul acestei săptămâni, certificatele de medic specialist pentru cei aproximativ 3.000 de candidaţi care au susţinut examenul de specialitate în toamna anului trecut.
DSP Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din 2014 asupra unui produs al Hexi Pharma Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă.
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.