Cele mai citite
 


Harghita: Computer tomograf modern la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un computer tomograf modern a fost pus în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Directorul instituţiei medicale, dr. Demeter Ferenc, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că aparatul nu se află efectiv în dotarea spitalului, ci aparţine unei firme private din Cluj-Napoca, cu care a fost încheiat un parteneriat.
Spitalul a închiriat un spaţiu, în cadrul secţiei de radiologie, unde a fost instalat computerul tomograf şi îl poate folosi, la preţuri preferenţiale, 24 de ore din 24.
Aparatul, în valoare de 300.000 de euro, este manevrat de operatori-asistenţi, angajaţi ai firmei în cauză, iar rezultatele sunt interpretate, în sistem de teleconferinţă, de medici din Cluj-Napoca.
Potrivit dr. Demeter, spitalul dispune de un computer tomograf, dar acela are zece ani şi este uzat fizic şi moral.
''Mă bucur că pacienţii vor avea acces la tehnologie modernă şi la posibilităţi de diagnostic rapid, 24 de ore din 24'', a declarat dr. Demeter.
La rândul său, directorul medical al spitalului, dr. Vitos Attila, şi-a exprimat convingerea că noul computer tomograf va contribui la uşurarea muncii în spital şi a precizat că acesta vine în sprijinul pacienţilor, care vor beneficia de un diagnostic exact şi de condiţii moderne de tratament.
Investigaţiile oferite de computerul tomograf sunt parţial decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Sibiu: Un nou computer tomograf la Spitalul Clinic Judeţean Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu beneficiază de posibilitatea efectuării unor investigaţii medicale complexe cu ajutorul noului computer tomograf din dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală, conform unui comunicat remis marţi AGERPRES.
Harghita: Spitalul Judeţean amenajează un laborator de urgenţă, în urma neînţelegerilor cu firma care furniza aceste servicii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc amenajează un laborator de urgenţă în incinta unităţii sanitare, în urma unor neînţelegeri cu firma care furniza de aproximativ 15 ani aceste servicii medicale.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat ca Centru de recoltare de organe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat de Ministerul Sănătăţi ca Centru de recoltare de organe, această activitatea urmând să înceapă în curând.
Harghita: Mamograf şi colonoscop performante, la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost dotat cu un mamograf şi un colonoscop performante, de care unitatea sanitară avea mare nevoie.
Mehedinţi: Noul computer tomograf de la SJU va fi funcţional la începutul lui noiembrie, susţine dr. Cristian Jianu Noul computer tomograf (CT) achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin va fi funcţional la începutul lunii noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Cristian Jianu.