Cele mai citite
 


Iaşi: Criză de kinetoterapeuţi la Spitalul de recuperare
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel mai mare Spital de recuperare din Moldova, aflat la Iaşi, se confruntă cu o criză de kinetoterapeuţi.
Doru Baltag, director medical la Spitalul de recuperare Iaşi, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că volumul de muncă al celor 16 kinetoterapeuţi a crescut simţitor de când trei colegi de-ai lor s-au pensionat, iar alţii fie şi-au luat concediu fără plată, fie au preferat să îşi părăsească locul de muncă pentru posturi mai bine plătite în alte ţări.
În acest fel, programul alocat unui bolnav este, în medie, de jumătate de oră, putându-se ajunge la situaţia în care pacienţii să se vindece cu greutate sau să rămână cu sechele.
Potrivit medicului, un kinetoterapeut ajunge să îngrijească, zilnic, în cele opt ore de lucru, şi câte 20 de pacienţi, deşi, normal, ar fi ca numărul acestora să fie de opt maxim 10 bolnavi.
Spitalul de recuperare din Iaşi este cel mai mare din zona estică a României şi are o capacitate de aproximativ 550 de paturi. În cele 10 secţii clinice vin să se trateze bolnavi din toată zona Moldovei şi nu numai. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul de Recuperare se va dota cu 10 paturi noi Conducerea Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi a reuşit să obţină finanţare pentru dotarea Secţiei Reumatologie cu mobilier special de spital, susţin reprezentanţii unităţii medicale.
Iaşi: Actualităţile în recuperarea cardiovasculară, subiect de dezbateri în cadrul Zilelor Spitalului de Recuperare Peste 300 de persoane din ţară şi Republica Moldova, specializate în afecţiuni cardiovasculare, s-au întâlnit marţi la Iaşi pentru a discuta despre actualităţile din domeniu, în cadrul manifestărilor ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XII-a ediţii a Zilelor spitalului de Recuperare Iaşi, eveniment...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Iaşi: Aproximativ 2000 de locuri la UMF Gr. T. Popa, în anul universitar 2016-2017 Aproximativ 2000 de locuri sunt scoase la admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi pentru anul universitar 2016-2017, examenele fiind de tip grilă.
Iaşi: Municipalitatea verifică conturile spitalelor pentru a afla dacă le poate prelua Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, verifică conturile celor două spitale - 'C.I. Parhon' şi 'Recupare', care de la 1 iulie urmează să fie administrate de municipalitate.
Iaşi: Zilele Spitalului de Recuperare, la cea de-a X-a ediţie Peste 350 de cadre medicale de specialitate din ţară şi străinătate se află, începând de marţi, la Iaşi pentru a lua parte la cea de-a zecea ediţiei a 'Zilelor Spitalului de Recuperare'.