Cele mai citite
 


Liste de aşteptare pentru băile cu sulf de la Spitalul de recuperare din Iaşi
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului de recuperare din Iaşi sunt nevoiţi să întocmească liste de aşteptare pentru persoanele care vor să îşi trateze afecţiunile în bazinele cu apă sulfuroasă.
Dr. Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de recuperare din Iaşi, susţine că din cauza numărului mare de solicitări bolnavii sunt nevoiţi să facă programări cu aproximativ trei luni înainte.
"Vedetele" acestei baze de tratament sunt cele două bazine cu sulf şi piscina utilizată pentru înotul terapeutic. Recomandările pentru cele două categorii de proceduri le fac medicii din clinicile spitalului, cea mai mare adresabilitate fiind din partea pacienţilor de la Balneofizioterapie, Reumatologie, Neurologie şi Ortopedie.
"Aceste proceduri se adresează pacienţilor cu suferinţe osteo-articulare de tipul gonartrozei, coxartrozei, periatritei scapulo-humerale, discopatiei cervicale sau lombare. De asemenea, în baza de tratament funcţionează băile de plante, băile celulare cu diadinamice, cât şi o paletă largă de proceduri care folosesc apa, asociate electroterapiei, kinetoterapiei şi terapiei medicamentoase. Elementul cel mai important din acest algoritm terapeutic îl reprezintă sulful. Beneficiul băilor sulfuroase este considerat a fi cel mai bun din România, motiv pentru care există o mare adresabilitate. Nu putem rezolva solicitările privind internările în interval de una - două zile de la formularea lor, însă pentru a evita aglomeraţia din clinici se fac liste de aşteptare. S-a ajuns la două luni - două luni şi jumătate sau chiar trei luni de aşteptare, dat fiind că începe perioada concediilor", a explicat Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de recuperare din Iaşi.
Conform acestuia, numărul zilelor de aşteptare poate creşte atunci când nu sunt activităţi agricole, mulţi dintre beneficiarii tratamentelor fiind din mediul rural.
Anual, aproximativ 25.000 de pacienţi beneficiază de electro şi hidroterapie, împachetări cu parafină, băi galvanice sau în sulf, masaje şi kinetoterapie, jumătate dintre aceştia fiind bolnavi veniţi din alte judeţe. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul de Recuperare se va dota cu 10 paturi noi Conducerea Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi a reuşit să obţină finanţare pentru dotarea Secţiei Reumatologie cu mobilier special de spital, susţin reprezentanţii unităţii medicale.
Singura Secţie Clinică de Recuperare Medicală Respiratorie din România, la Iaşi Singura Secţie Clinică de Recuperare Medicală Respiratorie din România funcţionează de aproximativ trei ani la Spitalul de Recuperare din Iaşi.
Iaşi: Cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Scleroză Multiplă Aproximativ 200 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi, începând de joi, la Iaşi,să participe la cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Scleroză Multiplă, a declarat miercuri, prof.univ.dr. Cristian Dinu Popescu, preşedintele Clinicii de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare.
Iaşi: Şeful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul de Recuperare, acuzat de luare de mită, a fost reţinut pentru 24 de ore Şeful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi, prof. univ. dr. Paul Botez, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită, în urma unui flagrant, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Carmina Pascal, şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.
Iaşi: Şeful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul de Recuperare are interdicţie de a părăsi ţara Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis ca şeful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi, prof. univ. dr. Paul Botez, să nu părăsească ţara, el fiind acuzat de luare de mită.
Iaşi: Şeful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul de Recuperare, cercetat în stare de libertate Magistraţii Curţii de Apel au decis ca şeful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi, prof. univ. dr. Paul Botez, să fie cercetat în stare de libertate pentru luare de mită.