Cele mai citite
 


Maramureş: A fost inaugurat primul dispecerat integrat de urgenţă naţional ISU - SMURD - Ambulanţă
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul dispecerat integrat din ţară având în componenţă ISU - SMURD - Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost inaugurat, vineri, în judeţul Maramureş.
Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că proiectul-pilot aplicat în Maramureş face parte dintr-un program ce urmează a fi extins în alte 11 judeţe pe aceeaşi formulă funcţională.
"Sunt câteva judeţe pilot care demarează acest sistem, proiect în care integrăm dispeceratele serviciului de Ambulanţă, Pompieri şi SMURD. Până acum, deciziile se luau în două locuri, iar de acum înainte deciziile se vor lua într-un singur loc, coordonarea echipajelor se va face de la un singur loc, urmărirea, monitorizarea, toate informaţiile vor fi într-un singur loc. Atât pentru partea de descarcerare, incendii, intervenţii medicale, tot. Dacă înainte, la Ambulanţă, erau una sau două persoane care să facă faţă la un număr mare de apeluri, şi la Pompieri şi SMURD numărul era mai mic, nu toate cazurile fiind critice, acum vor fi în dispecerat patru persoane, care să facă faţă numărului de apeluri. O să avem o capacitate mai mare de lucru şi decizie în cadrul dispeceratului", a explicat Raed Arafat.
Potrivit subsecretarului de stat, realizarea dispeceratului integrat de la ISU Maramureş a fost posibilă datorită Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi a Serviciului 112, în cel mai scurt timp reuşindu-se să se cupleze circuite şi terminale într-un singur loc.
Dr. Raed Arafat a subliniat că prin crearea dispeceratului integrat, ISU şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Maramureş fac un pas important înainte, care o să aibă un impact pozitiv asupra cetăţenilor.
"Maramureşul e primul judeţ în care formăm un dispecerat integrat de urgenţă. Colegii de la Ambulanţă şi ISU Maramureş - SMURD au venit în întâmpinarea unei idei îndrăzneţe, care va aduce cu un pas în faţă sistemul de urgenţe judeţean", a spus dr. Arafat, menţionând că următorul dispecerat integrat de urgenţă va fi operabil, de duminică, în judeţul Sibiu. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Toate judeţele vor ajunge să aibă dispecerate de urgenţă ca la Târgu-Mureş Toate judeţele din ţară vor ajunge, în timp, să preia modelul dispeceratului de urgenţă de la Târgu-Mureş, unde în aceeaşi clădire se află dispeceratele 112 - ISU, Ambulanţa, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie, a declarat duminică, la Sibiu, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii...
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Tulcea: Primul punct de prim-ajutor SMURD din Delta Dunării Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a inaugurat, marţi după-amiază, la Crişan, primul punct de prim-ajutor SMURD pentru comunităţile izolate din Delta Dunării.
Bacău: A fost inaugurat Dispeceratul Integrat al ISU şi SAJ Bacăul se aliniază, începând de luni, celorlalte judeţe din ţară în care funcţionează dispecerate integrate, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Maior Constantin Ene' al judeţului (ISU) Bacău având loc, luni, inaugurarea Dispeceratului Integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de...