Cele mai citite
 


Deficit de medici specialişti în spitalele constănţene
vineri, 7 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Constanţa, 7 aug /Agerpres/ - Spitalele din judeţul Constanţa se confruntă cu un deficit de medici specialişti, descentralizarea putând reprezenta o posibilitate de atragere a acestora, prin anumite facilităţi ce ar putea fi oferite de autorităţile locale, a declarat, vineri, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), dr. Camelia Ciobotaru. "Lipsa unei locuinţe este, în prezent, o mare problemă pentru tinerii medici. Autorităţile locale ar putea acorda anumite facilităţi pentru atragerea de personal - pământ, apartamente", a afirmat, într-o conferinţă de presă, reprezentanta DJSP Constanţa.

Potrivit acesteia, la Spitalul Medgidia sunt doar doi medici pediatri, în condiţiile în care ar fi nevoie de minim patru-cinci astfel de specialişti.

"Cu doar doi medici pediatri pe spital este foarte greu să faci linie de gardă. Am apelat la colegi din alte localităţi să vină să facă gărzi, dar asta nu este decât o soluţie provizorie", a afirmat dr. Ciobotaru, menţionând că posturile vacante de medic pediatru au fost scoase la concurs, însă nu au existat candidaţi.

Cu un deficit de medici specialişti se confruntă şi Spitalul Cernavodă, unitatea medicală ajungând în această situaţie şi din cauza unui "management defectuos", a precizat directoarea DJSP.

Conform acesteia, după şase ani de efectuare a stagiului de rezidenţiat în spitale, de regulă medicii pleacă în alte localităţi, chiar dacă ei sunt pregătiţi pentru a deveni viitoare cadre specializate în spitalele unde îşi fac rezidenţiatul. Pentru menţinerea rezidenţilor în spitale, dr. Ciobotaru consideră că ar trebui stabilite anumite norme legislative "ceva mai riguroase".

Dr. Camelia Ciobotaru susţine că mulţi dintre medicii români care pleacă să lucreze în străinătate, din cauza salariilor mici din ţară, nu practică meseria pe care o au.

Referitor la medicii de altă cetăţenie care muncesc în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, directoarea CJSP a spus că la Spitalul Hârşova sunt trei medici din Republica Moldova, cetăţenii străini având nevoie de un atestat de liberă practică în România pentru a putea practica meseria de medic. Şi în municipiul Constanţa îşi desfăşoară activitatea medici proveniţi din alte ţări, ei fiind în special cetăţeni arabi. Aproape toţi dintre aceştia şi-au deschis cabinete particulare şi au dobândit cetăţenia română. AGERPRES/(Nona Jalbă)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Anchetă la Centrul de Sănătate Băneasa, în cazul unei bătrâne spitalizate 32 de luni Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa au demarat o anchetă la Centrul de Sănătate Băneasa, după ce s-a aflat că o bătrână de 67 de ani, imobilizată la pat, a fost internată la respectiva unitate din iulie 2008 şi până în prezent, fără a i se acorda îngrijirile medicale...
Cluj: Medici specialişti de renume din România discută despre "Abordarea integrată a bolii Parkinson" Aspecte medico-sociale ale persoanelor afectate de boala Parkinson şi accesul lor la tratamente sunt discutate de medici specialişti de renume din România la conferinţa cu tema "Abordarea integrată a bolii Parkinson", care se desfăşoară, vineri şi sâmbătă, la Cluj-Napoca.
Bihor: Medici specialişti, la Conferinţa internaţională 'Operaţia cezariană în secolul XXI' Aproape 100 de medici specialişti în obstetrică-ginecologie din ţară vor participa sâmbătă, la Oradea, la Conferinţa internaţională 'Operaţia cezariană în secolul XXI', având invitaţi de marcă din Novisad (Serbia), Szeged (Ungaria) şi Budapesta (Ungaria), a declarat vineri, pentru AGERPRES, Dr. Rareş...
DJSP Galaţi: Datoriile spitalelor au scăzut, după descentralizarea sistemului sanitar La aproximativ un an şi jumătate de la descentralizarea sistemului de sănătate şi de la achitarea datoriilor spitalelor, unităţile sanitare gălăţene nu mai datorează sume foarte mari furnizorilor de materiale, medicamente şi servicii, se arată într-o informare transmisă Prefecturii Galaţi de Direcţia...
Constanţa: Spitalul municipal Medgidia, ameninţat cu debranşarea de la apă din cauza datoriilor Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa avertizează că va debranşa, marţi, Spitalul municipal Medgidia de la sistemul de alimentare cu apă potabilă, din cauza datoriilor acumulate în primele şase luni ale acestui an, în valoare totală de aproape 108.000 de lei.
O echipă de medici specialişti se va deplasa la Viena, pentru a observa situaţia poliţistului Codruţ Oprea Bucureşti, 7 mar /Agerpres/ - Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), chestor de poliţie Ioan Dascălu, a dispus ca marţi, o echipă de medici specialişti ai Direcţiei Medicale a MAI să se deplaseze la Viena, la clinica...