Cele mai citite
 


Sălaj: Finanţele şi-au depăşit planul de încasări pe primul semestru
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Veniturile realizate în Sălaj la bugetul general consolidat al statului au fost, în primele şase luni ale anului, cu circa 5% mai mari decât programul stabilit de Ministerul Finanţelor Publice, potrivit datelor prezentate vineri, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural, de către Laurenţiu Butiri, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Sălaj.
"Referitor la veniturile realizate la bugetul general consolidat al statului, în primul semestru al anului 2011 s-au colectat 229.471.327 lei, reprezentând 105,72% din programul stabilit de Ministerul Finanţelor Publice, depăşindu-se astfel prognoza cu 12.411.327 lei, respectiv 5,72%, Sălajul poziţionându-se pe locul 9 pe ţară într-un clasament privind gradul de realizare a programului de încasări", a precizat Laurenţiu Butiri.
Cele mai mari creşteri s-au înregistrat la bugetul asigurărilor sociale de stat, realizate în proporţie de 119,76% şi la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, cu un grad de realizare a programului de încasări de 108,68%.
Unul dintre factorii care au contribuit la realizarea nivelului de colectare a veniturilor bugetare a fost gradul de conformare voluntară la plata obligaţiilor fiscale (sume achitate în termen de către contribuabili din proprie iniţiativă), acesta trecând, în primul semestru, de pragul de 77%.
Încasările au fost impulsionate şi de acţiunile prompte de executare silită, aproape 18 milioane de lei fiind recuperaţi numai prin trimiterea de somaţii.
Totodată, Butiri a subliniat că la 30 iunie 2011, la nivelul DGFP Sălaj, s-au înregistrat obligaţii restante la bugetul general consolidat al statului (arierate) în sumă de peste 55 de milioane de lei, multe dintre ele fiind datorii istorice ale unor firme cu o situaţie actuală incertă.
În primele şase luni ale anului, Inspecţia Fiscală a efectuat 617 acţiuni de control, în urma cărora s-au stabilit obligaţii suplimentare de plată în valoare totală de 18.384.000 lei, dintre care TVA - 13.398.556 lei, impozit pe profit şi micro - 3.475.129 lei, impozit pe venit - 655.153 lei, impozite şi taxe aferente veniturilor salariale - 541.498 lei şi amenzi şi confiscări - 313.664 lei. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti consideră un abuz suprimarea fondurile pentru serviciile medicale stomatologice Măsura Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de a nu mai finanţa tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale cu toţi medicii stomatologi, este considerată abuzivă de preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti (CMD) din Sălaj, Corin Penciuc.
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Sălaj: Directorul Casei de Asigurări de Sănătate a fost demis Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, a fost demis din funcţie printr-un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, eliberarea din funcţie fiind valabilă pentru toţi şefii caselor de sănătate din ţară.
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
Sălaj: Director interimar la Casa de Asigurări de Sănătate Directorul de Relaţii Contractuale al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Marius Tăutu, a fost numit joi pe postul de director general interimar al instituţiei menţionate, după ce cu o zi înainte fostul director Cladiu Bârsan primise un ordin de revocare din funcţie.
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...