Cele mai citite
 


SCJU Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară, în urma unei investiţii în valoare de 5 milioane de lei, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
"Am vizitat noua unitate de primiri urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pe care-l construim nou-nouţ din finanţare integrală a Ministerului Sănătăţii şi la care lucrările merg destul de bine. Este un credit de la Banca Mondială, dar este o finanţare a bugetului de stat, a bugetului Ministerului Sănătăţii şi lucrarea se va ridica în jurul valorii de 50 de miliarde de lei vechi (5 milioane lei - n.r.)", a precizat ministrul.
El a menţionat că, în următoarele două - trei săptămâni, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va fi inaugurat un nou UPU, care va deveni "cel mai mare în ţară, unul nou, modern echipat".
Attila Cseke a arătat că, în prezent, cel mai mare UPU din ţară este cel din Constanţa, inaugurat anul acesta, realizat tot din fondurile Ministerului Sănătăţii, care va fi depăşit ca mărime de UPU de la Spitalul Universitar din Bucureşti.
"Mai avem un UPU pe care-l vom construi la Spitalul Floreasca, dar chestiunea asta va ţine doar până în 15 octombrie când vom veni să inaugurăm UPU de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde va fi o unitate de primiri urgenţe de care poate să fie mândru oricine, care nu se va deosebi cu nimic de ceea ce vedeţi în Europa sau în Statele Unite, un UPU nou şi modern", a accentuat Attila Cseke. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Noua Unitate de Primiri Urgenţe din Târgu Mureş ar putea fi inaugurată în luna septembrie Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) de la parterul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş ar putea fi inaugurată în luna septembrie, cu 11 luni de întârziere, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Mureş, Alexandru Petru Frătean.
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Mureş: Peste 24,7 milioane de lei, investiţi în 2015 la SCJU pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă Peste 24,7 milioane de lei au fost investiţi în 2015 pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă şi pentru modernizări, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
O nouă Unitate de Primiri Urgenţe la Spitalul Universitar La Spitalul Universitar a fost inaugurată marţi o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) dotată la standarde europene care dispune şi de o maşină SMURD.