Cele mai citite
 


Ambulanţele, mai puţin solicitate de turiştii de pe litoral
vineri, 7 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Constanţa, 7 aug /Agerpres/ - Numărul solicitărilor la ambulanţă din partea turiştilor aflaţi pe litoral, în acest sezon estival, este mult mai mic decât în anii anteriori, a declarat, vineri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Camelia Ciobotaru.

Potrivit acesteia, cele mai multe solicitări, în jur de 10 pe zi, s-au primit din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, în timp ce, în sudul litoralului, sunt staţiuni unde ambulanţele nu sunt solicitate în fiecare zi.

"Până în prezent, a fost vorba de cazuri clasice, nu a fost nimic legat de o patologie specială", a afirmat, într-o conferinţă de presă, reprezentanta DSP Constanţa, menţionând că sunt ambulanţe pregătite să intervină în toate staţiunile de pe litoral, de la Năvodari până la 2 Mai.

Dr. Ciobotaru a precizat că în staţiunea Mamaia există în permanenţă două ambulanţe, tot atâtea la Costineşti, Neptun şi Olimp, la Eforie şi Mangalia sunt staţii de ambulanţă, iar în celelalte staţiuni serviciul medical de urgenţă este asigurat de câte o ambulanţă.

"Suntem pregătiţi, avem personal, ambulanţele sunt foarte dotate şi pot ajunge în timp util la intervenţii", a declarat directorul DSP Constanţa. AGERPRES/(Nona Jalbă)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Sorina Pintea (SJU) spune că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi aflate în situaţii limită.
Subsecretarul de stat în MS dr. Raed Arafat: Planul roşu, funcţional în câteva zile 'Planul roşu' de intervenţii în situaţii de accidente colective va deveni funcţional în cel mult două săptămâni.
Teleorman: Intervenţii ale echipajelor SMURD în evenimente cu victime Pompierii militari din municipiul Turnu Măgurele şi o ambulanţă a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) au intervenit la un accident rutier soldat cu şapte victime, evenimentul producându-se pe DJ 642, între localităţile Islaz şi Moldoveni din judeţul Teleorman.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Arad: Echipajele ambulanţei au avut în 2014 peste 68.400 de intervenţii Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Arad a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, un scurt bilanţ pe 2014, conform căruia anul trecut compartimentul medical al SAJ a avut un număr de 68.405 intervenţii specifice.
Bistriţa-Năsăud: Peste 4.000 de intervenţii cod roşu pentru Serviciul de Ambulanţă, în 2012 Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud a intervenit, în cursul anului trecut, la peste 4.000 de cazuri medicale cod roşu, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii, numărul reprezentând aproape 18% din totalul solicitărilor la care au răspuns echipajele medicale.