Cele mai citite
 


Teleorman: Programe ale UNCR privind educaţia şi ocuparea forţei de muncă
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Uniunii Naţionale a Comunităţilor de Romi (UNCR) a prezentat vineri la Alexandria, într-o reuniune găzduită de Consiliul Judeţean Teleorman, programele proprii privind educaţia şi ocuparea forţei de muncă, pentru perioada următoare fiind vizate alte domenii, cum sunt sănătatea, infrastructura şi cultura.
Preşedintele UNCR, Florin Motoi, a declarat că în prezent există comunităţi tradiţionale de romi care se confruntă cu probleme social-economice, cum ar fi participarea şcolară redusă, lipsa cronică a locurilor de muncă, accesul redus la serviciile sociale, migrarea în afara ţării, munca la negru sau practicarea căsătoriilor timpurii.
Sursa citată şi-a arătat nemulţumirea pentru faptul că la reuniunea de la Alexandria nu au luat parte reprezentanţii Prefecturii Teleorman.
Şeful UNCR şi-a exprimat nedumerirea faţă de numirea în funcţiile speciale de la Prefectură şi Inspectoratul Şcolar Teleorman a unor oameni care "nu reprezintă etnia romă şi nu cunosc limba romani".
De altfel, în cadrul reuniunii s-au dezbătut probleme privind "lipsa de comunicare dintre autorităţile publice şi comunităţile de romi", în condiţiile în care responsabilităţile par a fi neglijate de ambele părţi.
În judeţul Teleorman trăiesc circa 20.000 de romi, măsurile specifice, conform opiniilor unor participanţi la dezbateri, urmând a viza diminuarea decalajelor socio-economice dintre romi şi populaţia majoritară.
Reprezentanţi ai UNCR şi ai unor autorităţi din Teleorman au evidenţiat între altele necesitatea combaterii discriminării, revalorizării meşteşugurilor tradiţionale ale romilor, asigurării unor condiţii de locuire decente şi accesării serviciilor de sănătate publică. AGERPRES/(AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
Primarul municipiului Alexandria: O prioritate este dezvoltarea oraşului peste râul Vedea, spre Capitală (interviu) Primarul municipiului Alexandria, aflat la al doilea mandat consecutiv în fruntea administraţiei publice locale, consideră o prioritate deosebită dezvoltarea reşedinţei judeţului Teleorman peste râul Vedea, spre Capitală, în aceeaşi zonă fiind prevăzută şi amenajarea unui parc industrial. Într-un interviu...
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
Teleorman: PDL critică bugetul municipiului Alexandria pe acest an Bugetul municipiului Alexandria nu este bine structurat şi nu se bazează pe priorităţile aşteptate de locuitori, sunt de părere reprezentanţii PDL.
Teleorman: Consiliul Judeţean a aprobat rectificări bugetare la unităţile spitaliceşti din subordine Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat marţi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, aflat în subordinea sa, rezultând o sumă anuală de peste 54 milioane de lei pentru ambele capitole.
Teleorman: CJ a aprobat modificarea bugetului proiectului de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a aprobat vineri într-o şedinţă extraordinară modificarea bugetului proiectului "Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria", aflat în derulare, pentru executarea unor lucrări suplimentare cu o valoare de 6,8 milioane de lei.