Cele mai citite
 


Valoarea proiectelor POR în regiunea Sud-Est este de peste 530 milioane euro
sâmbătă, 16 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Din analiza implementării tuturor axelor prioritare a POR la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est a rezultat un grad de contractare a proiectelor de peste 60%, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţului Galaţi, în urma şedinţei de joi de la Focşani a Consiliului de Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.
Astfel, valoarea proiectelor aflate în diferite stadii, la nivelul regiunii, o depăşeşte pe cea alocată pentru perioada de programare 2007 - 2013, respectiv de peste 530 de milioane de euro. Implementarea proiectelor pe fiecare axă specifică diferă, în funcţie de problematica abordată şi complexitate.
O valoare foarte mare a fost înregistrată la nivelul Axei 2 care finanţează proiectele de infrastructură rutieră, necesarul de fonduri fiind de cel puţin 70 milioane euro, până la data suspendării depunerii cererilor de finanţare.
De asemenea, există şi întârzieri în contractarea şi cheltuirea fondurilor alocate, în cadrul Axei 1 - Dezvoltare Urbană şi în cadrul Axei 4 - Dezvoltarea structurilor de afaceri şi a micro-întreprinderilor, se mai spune în comunicat.
Având în vedere valoarea semnificativă a proiectelor aflate în listele de rezervă ale Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în cadrul POR, proiecte care ar putea fi contractate şi implementate în perioada imediat următoare, membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est au stabilit iniţierea unui demers faţă de Guvernul României şi Comisia Europeană în vederea analizării posibilităţii de alocare de resurse suplimentare POR, prin transfer de fonduri de la celelalte programe operaţionale, care se află în imposibilitatea de a contracta fondurile alocate, respectiv riscul de a pierde aceste fonduri.
"Nevoia de fonduri pentru infrastructura judeţului, fie că este vorba de drumuri sau de servicii medicale, sociale sau educaţie, este crescută iar realocarea de fonduri din Programele Operaţionale Sectoriale ar fi indiscutabil o şansă pentru dezvoltarea viitoare a Galaţiului. În condiţiile în care infrastructura de transport este una dintre cele mai importante în susţinerea dezvoltării economice aş vrea să-mi reafirm susţinerea pentru includerea autorităţilor judeţene în rândul aplicanţilor eligibili la Programul Operaţional Sectorial de Transport", a declarat preşedintele Eugen Chebac, vicepreşedinte al CDR Sud-Est.
Referitor la următoarea perioadă a programare a bugetului Uniunii Europene, respectiv perioada 2014-2020, membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est au stabilit iniţierea unui dialog cu celelalte 7 Consilii pentru Dezvoltare Regională din celelalte regiuni de dezvoltare, în vederea identificării unui punct de vedere comun în privinţa modului în care vor fi repartizate, în cadrul diferitelor programe operaţionale, fondurile europene care vor fi alocate Romaniei. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Aproape 52 milioane lei pentru echipamente necesare situaţiilor de urgenţă în şase judeţe Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, alături de alte cinci autorităţi judeţene deliberative, în calitate de membru fondator al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă (ADISESU), a lansat, miercuri, activităţile din cadrul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice...
Poşta Română demarează proiecte cu fonduri europene de circa 800.000 de euro, până la finalul anului 2016 Compania Naţională Poşta Română intenţionează să demareze, până la sfârşitul anului 2016, proiecte cu finanţare europeană estimate la aproximativ 800.000 de euro, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.
Consiliul de Dezvoltare Regională Nord-Est cere fonduri europene pentru drumuri, spitale şi locuinţe sociale Consiliul de Dezvoltare Regională Nord-Est cere Guvernului şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să negocieze cu Uniunea Europeană acordarea în perioada 2014- 2020 de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, modernizării spitalelor şi pentru construcţia de locuinţe...
Mureş: Proiect cu finanţare europeană nerambursabilă pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical RSC Consulting, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare Cluj şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, au lansat miercuri, la Târgu Mureş, proiectul 'EMC - Educaţie Medicală Continuă', pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical.
(Corespondenţă) Canalul Bucureşti-Dunăre, printre priorităţile lui Sorin Oprescu pentru atragerea de fonduri europene Bruxelles, 1 mart. - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov încearcă să atragă fonduri europene în valoare de aproape 4 miliarde de euro în viitoarea perioadă de programare 2014-2020, majoritatea proiectelor fiind deja realizate, a declarat joi, la Bruxelles...