Cele mai citite
 


Cluj: Anchetă în cazul unui sexagenar găsit în suferinţă, după externare, în curtea spitalului
duminică, 17 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O anchetă va fi efectuată în cazul unui sexagenar, spitalizat, miercuri, pentru o zi, la secţia ORL a Clinicii Medicale II şi găsit, vineri, într-o stare precară, în pijama, în curtea spitalului, capabil să răspundă doar în scris celor ce l-au chestionat privitor la situaţia în care se află şi care l-au transportat apoi la Unitatea de Primiri Urgenţe.
Şeful Direcţiei de Sănătate Cluj, Dorina Duma, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că este extrem de preocupată de acest incident şi că îşi va întrerupe concediul pentru elucidarea circumstanţelor în care bătrânul suferind a rămas fără niciun sprijin sanitar.
Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Cristiana Ciortea, şi unitatea sanitară unde a fost spitalizat pacientul va face, luni, o investigaţie detaliată, iar în cazul în care se va dovedi ca eroarea este a corpului medical va urma o sancţiune foarte dură.
Pacientul a venit la spital în 13 iulie, cu ambulanţa, în pijama. A fost internat pentru o zi şi un examen clinic. A doua zi, bărbatul a dorit să fie externat. Avea asupra lui un bilet cu o adresă de pe strada Oaşului.
Primele investigaţii relevă că bărbatul ar fi cerut să fie externat pe propria lui răspundere. El a ieşit din spital pe picioarele lui, situaţie care a determinat cadrele sanitare să nu ia legătură cu Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei.
Vineri, se pare că bătrânul ar fi dorit să revină la spital, dar personalul instituţiei susţine că nu se ştie cum a ajuns acesta în curtea unităţii medicale. Nu a intrat în clinică, iar personalul spitalului spune că i-ar fi acordat, cu siguranţă, îngrijiri medicale în situaţia în care ar fi sesizat prezenţa lui.
Bărbatul nu are un domiciliu stabil şi s-a aflat, cu ani în urmă, în îngrijirea unui cămin de bătrâni unde a avut neînţelegeri cu vârstnicii aflaţi acolo şi cu personalul instituţiei, locuind apoi la o familie de pe strada Oaşului. AGERPRES/(A, AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Dâmboviţa: DSP a anchetat cazul bătrânului ajuns la Spitalul Judeţea cu larve în rănile de la picior Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a efectuat o anchetă în cazul bătrânului ajuns de la un centru social la Spitalul Judeţean Târgovişte cu larve în răni la picior, a descoperit mai multe nereguli şi a trimis concluziile Colegiului Medicilor.
Olt: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe după moartea unui pacient cu degete tăiate Conducerea Spitalului Judeţean Olt a început o anchetă administrativă după ce un pacient în vârstă de 63 de ani, care a ajuns sâmbătă la spital cu degetele de la o mână tăiate, a murit ca urmare a unui infarct.
Cluj: Patologiile cardiacă şi traumatică predomină la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, 13 ian /Agerpres/ - Patologia cardiacă predomină în cazurile zilnice care sunt aduse la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, a declarat, joi, pentru AGERPRES, medicul coordonator al UPU, dr. Dorin Mureşan.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.