Cele mai citite
 


Creierul fetelor, mai puternic afectat de consumul excesiv de alcool decât cel al băieţilor /studiu/
duminică, 17 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Minte sanatoasa
 

Creierul fetelor tinere este mai afectat de beţii decât cel al băieţilor de aceeaşi vârstă, potrivit unui studiu publicat vineri în SUA, care avertizează că neuronii sunt afectaţi de consumul de alcool şi că acest lucru este mai grav decât mahmureala de a doua zi, scrie France Presse.

Cercetători ai Universităţii California din San Diego /UCSD/ şi Stanford au studiat creierul a 95 de tinere, dintre care 40 au participat la beţii /cel puţin patru pahare de băutură unul după altul pentru fete, cinci pentru băieţi/.

Activitatea din mai multe zone ale creierului, în special capacităţile de atenţie şi de memorie, s-a redus la acestea în urma consumului de alcool, comparativ cu adolescentele care nu consumă deloc alcool, a explicat Susan Tapert, profesoară de psihiatrie la Stanford şi coautoare a studiului. 'Aceasta sugerează că adolescentele ar putea fi în mod special vulnerabile la efectele negative ale unui consum excesiv de alcool', potrivit cercetătoarei. Dar de ce sunt creierele femeilor mai sensibile la alcool decât cele ale bărbaţilor?

În primul rând pentru că dezvoltarea cerebrală este de regulă cu unul sau doi ani mai avansată decât la băieţi, a explicat Susan Tapert. La aceeaşi vârstă, pagubele sunt mai grave. Printre ceilalţi factori, studiul enumeră diferenţele hormonale dintre sexe, un metabolism mai lent la fete, dar şi un indice grăsime corporală şi o greutate în medie inferioare.

Participantele la studiu s-au îmbătat toate în mai multe seri, după care au urmat perioade lungi de sobrietate. Însă, în pofida beţiilor rare, efectele asupra creierului au putut fi în mod clar identificate, a avertizat Edith Sullivan, profesoară de psihiatrie şi ştiinţe ale comportamentului în cadrul Şcolii de Medicină de la Stanford. 'Acest studiu arată că la tineri - studenţi sau liceeni - riscurile pentru funcţiile cognitive şi ale creierului persistă multă vreme după ce aceştia îşi revin din mahmureală', a conchis ea.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Abuzul de alcool este mai periculos pentru fete decât pentru băieţi (studiu) Un studiu realizat de cercetători americani arată că urmările unei beţii sunt mai persistente asupra creierului fetelor decât asupra creierului băieţilor, îndeosebi din motive fiziologice şi hormonale, scrie site-ul maxisciences.com.
Oamenii de ştiinţă americani recomandă copiilor să consume vin Oamenii de ştiinţă americani au constatat că un consum moderat de alcool în copilărie are un impact semnificativ asupra sănătăţii şi a vieţii omului în general. Oricât ar părea de neverosimil, dar acest impact este unul benefic, potrivit unui articol apărut în ultimul număr al revistei 'Addiction, Research...
Excesul de greutate îmbătrâneşte creierul (studiu) Creierul persoanelor supraponderale arată cu "10 ani mai în vârstă" decât cel al colegilor de generaţie mai slabi, a descoperit o echipă de cercetători ai Universităţii Cambridge care a publicat un studiu în revista 'Neurobiology of Aging', informează bbc.com .
Consumul de alcool în a doua jumătate a primului trimestru de sarcină este cel mai nociv pentru copil Orice cantitate de alcool consumată în timpul sarcinii are ca rezultat o creştere a riscului ca fetusul să se nască cu defecte sau boli, însă acest risc este şi mai mare atunci când femeile însărcinate consumă alcool în cea de-a doua jumătate a primului trimestru al sarcinii, conform unui nou studiu...
În majoritate, cei care beau foarte mult alcool nu sunt alcoolici (studiu) Contrar părerii generale, în majoritate, oamenii care consumă cel mai mult alcool nu sunt alcoolici, conform unui studiu desfăşurat în SUA, transmite Reuters. Rezultatele acestui studiu arată că doar 10% dintre americanii care beau foarte mult alcool sunt alcoolici.
Creierul mai mare la oameni decât la primate ar putea fi rodul unui metabolism accelerat (studiu) În cursul evoluţiei, metabolismul oamenilor s-a accelerat faţă de rudele lor, primatele. Acest lucru ar putea explica creierul mai mare, încetineala creşterii, starea reproductivă bună, remarcabila longevitate, dar şi înclinaţia oamenilor de a ajunge diabetici sau obezi, scrie luni slate.fr.