Cele mai citite
 


Sorin Oprescu solicită continuarea măsurilor de combatere a efectelor caniculei
duminică, 17 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) să continue măsurile de combatere a efectelor caniculei, având în vedere avertizarea de cod galben din această perioadă, informează un comunicat al PMB remis sâmbătă AGERPRES.
În plus, Sorin Oprescu îi roagă pe bucureşteni să evite, pe cât posibil, ieşirile la orele de vârf şi să apeleze, în caz de nevoie, la personalul medical din corturile anticaniculă pentru orice problemă cauzată de temperaturile ridicate.
Totodată, primarul general le-a cerut operatorilor de salubrizare să spele şi să stropească principalele artere şi bulevarde din Capitală la primele ore ale dimineţii, seara sau pe parcursul nopţii, astfel încât să nu fie influenţat indicele de confort termic.
În prezent, în Capitală sunt amenajate 25 de corturi anticaniculă şi funcţionează mai multe puncte de prim-ajutor.
Astfel, prin Administraţia Spitalelor PMB a amenajat în zone cu trafic pietonal intens 13 corturi anticaniculă dotate cu aer condiţionat, dozatoare de apă şi personal medical de specialitate, acestea fiind amplasate la Universitate - Facultatea de Arhitectură, Cişmigiu - în faţă Prefecturii, Piaţă Romană în dreptul staţiei de metrou, intrarea Charles de Gaulle din parcul Herăstrău, Piaţa 11 iunie, Gară de Nord, parcul Crângaşi, Piaţa Roma, Piaţă Victoriei, Parcul Carol - intrarea în parc, Parcul Moghioroş, Dristor - lângă staţia de metrou, Titan - staţia de metrou.
Potrivit Primăriei Bucureşti, în toate corturile, personalul medical se află la dispoziţia bucureştenilor în intervalul orar 12,00-18,00 iar Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a fost alertat şi lucrează în strânsă colaborare cu Administraţia Spitalelor pentru a interveni în situaţii de urgenţă.
De asemenea, în pasajul de la Universitate şi în complexul Grozăveşti, între căminele A şi B, funcţionează două puncte de prim-ajutor, unde bucureştenii pot beneficia de servicii medicale, apă şi aer condiţionat.
În acelaşi timp, Primăria Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, a amenajat în parcurile pe care le administrează, 12 corturi anticaniculă în parcurile Herăstrău, Tineretului, Cişmigiu, Izvor, Carol, Floreasca, Unirii, Circului şi Bordei. Corturile în care se află personal medical de specialitate sunt dotate cu pat, apa potabilă şi trusă medicală.
De asemenea, sunt disponibile patru ambulanţe care asigură asistentă medicală în aceste zone.
În plus, Primăria Capitalei, prin DGASMB, a pus la dispoziţia bucureştenilor numărul cu apel gratuit 0.800.821.218, unde (între orele 8,00 - 19,00) pot apela persoanele vârstnice care au nevoie să iasă din casă pentru mici cumpărături sau comisioane care nu suportă amânare.
De asemenea, DGASMB a amenajat mai multe puncte de prim-ajutor unde bucureştenii pot beneficia, în intervalul orar 8,00 - 19,00, de apă şi aer condiţionat. Aceste puncte sunt amplasate la Policlinică Socială din str. Dristor nr. 81-88, sediile DGASMB din str. Academiei nr. 3-5 şi str. Sălcetului nr. 5, Centrul de asistenţă pentru persoane vârstnice, din şoseaua Ştefan cel Mare, nr. 1-3 şi cantinele sociale Griviţa - calea Griviţei nr. 216 (sector 1), Dacia - b-dul Dacia nr. 96 (sector 2), Agricultori - str. Orzari nr 48, (sector 2), Ferentari - Calea Ferentari nr. 191 (sector 5), Sfântul Constantin - str. Sfântul Constantin nr. 1 (sector 1).
Pentru oamenii cu venituri mici şi pentru cei care nu au apă curentă, DGASMB asigură în incinta Centrului de îngrijire vârstnici din şoseaua Ştefan cel Mare nr. 1-3 şi la sediul DGASMB din str. Sălcetului nr. 5 sector 4 o baie complet amenajată pentru igiena personală, care este deschisă între orele 8,00-19,00.
Potrivit Primăriei Capitalei, în perioadă 14-15 iulie, la cele 25 de corturi anticaniculă amplasate de PMB în zonele cu trafic pietonal intens şi în parcuri 3.055 de bucureşteni au apelat la serviciile personalului medical, dintre care: 1.375 au solicitat verificarea tensiunii arteriale, 450 - verificarea glicemiei, iar 1.000 de persoane au acuzat stări de disconfort cauzate de temperaturile ridicate, iar la corturile din parcurile administrate de Primăria Capitalei s-au înregistrat 230 cazuri de căderi accidentale.
În schimb, nu s-au raportat cazuri care să necesite intervenţia maşinilor de ambulanţă.
De asemenea, la numărul cu apel gratuit 0.800.821.218, pus la dispoziţia cetăţenilor de Primăria Capitalei şi unde persoanele vârstnice pot apela pentru mici cumpărături sau comisioane, în perioadă 14-16 iulie, echipele Direcţiei de Asistentă Socială au avut 56 intervenţii la domiciliu. AGERPRES/(AS-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri suplimentare anticaniculă solicitate de primarul general al Capitalei Bucureştenii au la dispoziţie, începând de luni, 25 de corturi anticaniculă şi puncte de prim-ajutor, ca urmare a solicitării primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de suplimentare a măsurilor anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile.
Primăria Municipiului Bucureşti suplimentează măsurile anticaniculă Primăria Municipiului Bucureşti a decis suplimentarea măsurilor anticaniculă, având în vedere avertizările de caniculă ale meteorologilor pentru zilele următoare.
Sorin Oprescu a cerut intensificarea măsurilor anticaniculă în Capitală Primarul general Sorin Oprescu a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei să intensifice măsurile pentru combaterea efectelor temperaturilor ridicate, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi.
Corturi şi puncte de prim ajutor puse la dispoziţia bucureştenilor de PMB Primarul general, Sorin Oprescu, a solicitat responsabililor din Primăria Municipiului Bucureşti, să pună în aplicare planul de măsuri anticaniculă având în vedere temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru următoarele zile, informează un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.
Măsuri anticaniculă dispuse de primarul general al Capitalei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat, miercuri, responsabililor din subordine să pună în aplicare planul de măsuri anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru următoarele zile.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.